خانم زینب عباسزاده
عنوان: پیامدهای دنیازدگی از منظر امام علی علیه السلام
استاد راهنما:سرکارخانم عزیزه اصغری
چکیده:
هدف از آفرینش انسان رسیدن به کمال و سعادت نهایی می¬باشد. برای حصول این هدف خدا¬ی تعالی دنیا را¬ به عنوان مقدمه و بستری برای رسیدن به آخرت قرار داده است ؛تا آدمی با بهره گیری صحیح از آن مسیر رسیدن به کمال را هموار سازد. اولیای الهی با بهره¬گیری از مادیات دنیوی توانسته¬اند به قله¬های کمال و تعالی دست یابند. اما در این میان عده¬ای از انسان¬ها در تعیین هدف نهایی دچار اشتباه و گمراهی شده و به جای مقدمه قراردادن دنیا، آن را منزلگاه نهایی یافته و دچار بیماری دنیازدگی شده¬اند. دنیازدگی آثار وپیامدهای زیانباری را به دنبال دارد و این آثار چنان فراگیر بوده که تمام ابعاد زندگانی بشر را تحت تاثیر قرارمی¬دهد. این تحقیق، در پی آن است که پیامدهای دنیازدگی از منظر امام علی (علیه السلام) را بررسی نماید. دستاورد این پژوهش ،افراد را به آثار زیانبار این رذیله اخلاقی آگاه نموده تا با بهره گیری از سخنان بزرگان عملکردهای خودشان را اصلاح نمایند.در این پژوهش پیامدهای دنیا زدگی از جنبه های فردی، اجتماعی و سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله پیامدهای فردی عبارتند از: غفلت، دشمنی با آخرت، ترس ازمرگ، پیروی ازهوای نفس و…؛ پیامدهای اجتماعی شامل: غصب حقوق دیگران ، بی¬عدالتی و نقض عهد وپیمان و پیامدهای ¬سیاسی مانند: بدعت گذاری، فرار از جهاد، استبداد و خودکامگی وفتنه انگیزی می¬باشد. در تحقیق حاضر از روش کتابخانه ای برای گردآوری مطالب استفاده شده است.
کلید واژه¬ها: دنیا، دنیازدگی، امام علی (علیه¬السلام)
*********
خانم ناهید اسدی
عنوان: ویژگی¬های کارگزاران در دیدگاه امام علی (علیه السلام)
استاد راهنما: سرکار خانم عزیزه اصغری
چکیده:
کارگزاران واحد کوچکی از یک جامعه می¬باشند که رابطه مستقیمی بین ایشان و جامعه برقرار است به-طوری که ریشه برخی از مشکلات و ناهنجاری¬ها را در جامعه می¬توان در بین ایشان جستجو کرد در آموزه-های دین مقدس اسلام، بر مصون نگه¬داشتن کارگزارن و حاکمان از کجروی¬ها و پلیدی¬ها، شرایط و ویژگی-های مختلفی ارائه شده است که باید به دنبال شناخت ویژگی¬هایی بود که با خلقت و فطرت انسانی همسان و متقارن باشد.
تحقیق حاضر با موضوع ویژگی¬های کارگزاران از دیدگاه امام علی(علیه السلام) به رشته¬ی تحریر در آمده است، با توجه به مشاهده ضعف دستگاه¬های مدیریتی و بی اعتمادی نسبت به کارگزاران، تحقیق حاضر در صدد آن است تا با بررسی ویژگی¬های کارگزاران و مدیران شایسته به این مسأله بپردازد. بر این اساس اگر در جامعه اسلامی مدیر و حاکم شایسته وجود نداشته باشد، احکام و فرامین این دین به خوبی به مرحله اجرا در نخواهد آمد، و جامعه به هرج و مرج دچار می¬شود و این مسأله ضرورت انجام این تحقیق را نشان می-دهد.
حاصل اینکه ویژگی¬¬های کارگزاران در سه دسته، فردی شامل: تقوا، توکل و… و ویژگی¬های اجتماعی از جمله: شناخت امور، برقراری ارتباط و… و ویژگی¬های سیاسی مانند: عدالت، قضاوت عادلانه و… قابل بررسی است، روشی که در این تحقیق استفاده شده روش کتابخانه¬ای و توصیفی می¬باشد.
کلیدواژه: حکومت، کارگزار، مدیر، امام علی(علیه السلام).
آخرین نظرات