خانم سمیه جعفری
عنوان: آثار اعتقادات دینی در زندگی انسان
استاد راهنما :سرکار خانم رقیه بهشتی نیا
چکیده
دین مجموعه¬ای از قوانین و سنن الهی می¬باشد که توسط پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم برای هدایت بشر تنظیم گردیده است انسان با توجه به عقاید باطنی و با بارور شدن حوادث و وقایعی که در زندگی فردی و اجتماعی او پیش می¬آید قوا و استعدادهای نهفته خود را ظاهر نموده راه سعادت را می¬پیماید . رسیدن به سعادت براساس پایبندی به اعتقاداتی است که محور انسانیت فرد را تشکیل می دهد .در آموزه های دین مقدس اسلام بر مصون نگه داشتن انسان از کج¬روی¬ها و پلیدی¬ها راهکارهای مختلفی ارائه شده که مهم-ترین آن¬ها داشتن اعتقادات در زندگی است . متاسفانه امروزه در سرتاسر جهان ، بخصوص کشورهای اسلامی و جامعه شیعی تلاش استعمارگران در نشانه رفتن اعتقادت در جهت متلاشی شدن زندگی ¬ها و به بی¬بندباری کشیدن و بی¬دین ساختن افراد با هدف رسیدن به مطامع پست و شیطانی خود هستند .به همین دلیل این تحقیق نقش اعتقادات دینی در زندگی انسان¬ها را بررسی کرده و در صدد است جایگاه اعتقادت در زندگی انسان¬ها را تبین کند .
حاصل اینکه عواملی اعتقادی همچون توحید (ایمان به خدا ، داشتن توکل )نبوت و امامت (آوردن قانون و…) و عدل (پذیرفتن مقدرات الهی ) معاد (معنابخشی به زندگی )در زندگی بررسی می¬کند
کلید واژه: اعتقاد ، دین ، زندگی
**************
خانم شهربانو افشاری
عنوان: آثار تربیتی مرگ اندیشی
استاد راهنما:سرکار خانم عزیزه اصغری
چکیده
عقیده به زندگی آخرت، از کهن¬ترین عقایدی است که در فرهنگ و معارف بشر نقش بسته و هیچ فرهنگ و فلسفه¬ای در تاریخ یافت نمی¬شود مگر آنکه ایمان به معاد و مرگ در آن تأثیر داشته باشد.
نقش سازنده¬ی مرگ اندیشی و باورمرگ در ابعاد گوناگون زندگی، سبب شده که ادیان إلهی برای تربیت انسان¬ها و تقویت این باور در دل مردم تلاش زیادی به عمل آورند. این امر یکی از نافذترین و مؤثّرترین باورها در جهت دادن به رفتار آدمی و تربیت و اصلاح اوست و نقش قابل توجهی در پرورش روح انسان ایفا کرده و آثار تربیتی شگرفی در زندگی فردی و اجتماعی او به ارمغان می¬آورد.
متأسفانه امروزه با وجود اذعان همه¬ی مردم به فراگیر بودن مرگ، بسیاری از انسان¬ها از این حقیقت غافل شده و به تبع آن در گرداب گناه و فساد اسیر شده¬اند؛به همین دلیل این تحقیق آثار تربیتی مرگ اندیشی را بررسی کرده و در صدد است نقش یادآوری این پدیده¬ی طبیعی را در تربیت افراد و اصلاح جامعه با مراجعه به متون دینی تبیین نماید.
حاصل اینکه آثار تربیتی مرگ اندیشی در دو دسته¬ی آثار فردی که شامل آثا دنیوی همچون؛ عبرت آموزی، احساس مسئولیت، آرامش روان، غفلت¬زدایی و … و آثار اخروی همچون؛ محشور شدن با شهدا، برخورداری از رحمت و محبت خداوند و … و دسته¬ی دیگر آثار اجتماعی مانند؛ پرورش اخلاق اجتماعی، پایداری در حفظ ارزش¬های دینی، پرهیز از ظلم به دیگران و … قابل بررسی است.
روش مورد استفاده در این تحقیق کتابخانه¬ای و فیش برداری می¬باشد.
کلید واژه¬ها : مرگ، اندیشه، تربیت
آخرین نظرات