به گزارش خانم شهربانو افشاری – معاون فرهنگی مدرسه علمیه فاطمیه(س) مشگین شهر درمراسمی که به مناسبت آغاز سالتحصیلی مرکز پیش دبستانی نونهالان اهل بیت(ع) با حضور اولیای پیش دبستانی برگزار شد خانم شکراللهی مشاور و روانشناس مشگین شهر ورود به مراکز پیش دبستانی و مهد کودک را جهت کسب آمادگی های لازم برای ورود به اجتماع نیازضروری معرفی کرد و گفت: مطالعات نشان مي دهد سرمايه گذاري صحيح در آموزش پايه پيش دبستاني و انتخاب برنامه آموزشي با كيفيت بالا نه تنها باعث افزايش آمادگي و اشتياق كودكان براي ورود به مدرسه و اجتماع مي شود بلكه به صورت خاص، تاثير بسيار مثبتي بر كودكانی که والدين آنها تحصيلات مناسب و بالايي ندارند خواهد داشت.
وی در این رابطه افزود: براساس يافته هاي روان شناسي و علوم تربيتي، سال هاي پيش از دبستان در رشد و تربيت كودكان نقش اساسي و تعيين كننده اي دارد. در اين دوران حساس و مهم، يادگيريكودكان عميق تر،سريعتر و آسان تر انجام مي شود وتوانايي هاي آنان درجنبه هاي مختلف رشد شكوفا شده و پايه هاي اصلي شخصيت آنها شكل مي گيرد.
پخش کلیپ های شاد مدرسه، اهدا هدیه به نوآموزان، استقبال از نو آموزان، به صدا در آوردن زنگ مدرسه و پذیرایی از دیگر برنامه های این مراسم بود.
موضوع: "بدون موضوع"
به گزارش خانم شهربانو افشاری – معاون فرهنگی مدرسه علمیه فاطمیه(س) مشگین شهر در مراسمی که به مناسبت اربعین حسینی در این مدرسه برگزار شد خانم عفت احدی مبلغ این مدرسه علمیه اربعین را موقعیت خاصی بر شمرد و گفت: گاهی زیارت ارزش و معنویت خاصی پیدا میکند که منافعش برای مؤمنین و نجات بشریت رقم می خورد و زیارت اربعین نمود بارز این امر است، از این روانسان مؤمن باید زیارت امام حسین(ع) را در برنامه زندگی اش قرار دهد.
وی افزود: برای انتقال پیام عاشورا طراحی الهی صورت گرفته بود وحضرت زینب(س) که فضیلتش در حسینشناسی و ولیّشناسی بوده است، بعنوان سفیر این پیام إلهی از سوی امام حسین(ع) منصوب شد.
خانم احدی متن زیارت اربعین را مشتمل بر تمام معارف عاشورا دانسته و افزود: بیان چرایی این حادثهی بزرگ از سوی امام حسین(ع) و همچنین از سوی دشمنان اباعبدالله(ع) و وظیفه زائران اباعبدالله(ع) محورهای کلیدی این زیارتنامه است.
مبلغ مدرسه علمیه فاطمیه(س) در پایان تکالیف شیعیان را با استناد به متن زیارت اربعین معرفت ، شناخت را به عمق ایمان رساندن ، سلام ، اعلام برائت از دشمنان ولی خدا و انتظار با هردو جلوه آن یعنی؛رجعت امام حسین (ع) و انتظار موعود(عج) عنوان کرد.
قرائت زیارت اربعین، اجرای تئاتر توسط نوآموزان مرکز پیش دبستانی حوزه علمیه فاطمیه(س)، پخش نذری ابا عبدالله(ع) از دیگر برنامه های این مراسم معنوی بود.
به گزارش خانم شهربانو افشاری- معاون فرهنگی مدرسه علمیه فاطمیه(س) مشگین شهردر مراسمی که برای بدرقه طلاب زائر اربعین برگزار شد، طلاب زائر این مدرسه علمیه با برگزاری مراسم روضه و عزاداری و ندای لبیک «یا حسین» توسط مدیر این مدرسه علمیه و اساتید و طلاب بدرقه شدند.
گفتنی است طلاب خیر این مدرسه علمیه با هدف ترویج فرهنگ زیارت در اربعین و همچنین تأمین رفاه حال طلاب زائر در اقدامی خدا پسندانه وامهای قرض الحسنه به هفت نفر از زائرین پرداخت نمودند.
رابط خبری مدرسه علمیه فاطمیه(س) مشگین شهر از برگزاری فعالیتهایی به مناسبت هفته پژوهش بدین شرح خبر داد:
1-جلسه هم اندیشی با کادر مدرسه
2- برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی طلاب
3-برگزاری مسابقه با عنوان فنون مقاله نویسی
4- تهیه بروشور با عنوان فوت کوزه گری در مقاله نویسی
5-برگزاری کارگاه مهارتهای نگارش مقاله
6-و… .
به گزارش رابط خبری حوزه علمیه فاطمیه در ماه مبارک رمضان در راستای اجرای طرح نور هدایت و برای انس با قرآن وعملی کردن شعار هر طلبه یک حافظ قرآن وجهت تقویت ایمان و اعتقادات دینی ،برای طلاب جاری کلاس حفظ وتفسیر قرآن تشکیل شدو طلاب به روانخوانی ،حفظ و مطالعه تفسیر نمونه جزء 30 پرداختند. همچنین هیئت حوزه علمیه با نام هیئت فاطمیه راه اندازی شد ودرراستای طرح نهضت قرآنی وجهت تقویت و موفقیت در امر تبلیغ، دانش آموختگان این حوزه به برگزاری جلسات قرآنی برای بانوان شهرستان مشکین شهرپرداخته که در این مجالس خانگی به قرائت ،همخوانی و ختم قرآن کریم وتفسیر موضوعی پرداخته شد.
همچنین در راستای طرح نهضت قرآنی با شروع ماه مبارک رمضان30 نفر از دانش آموختگان حوزه علمیه برای تبلیغ احکام اسلامی ،آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن کریم همرا ه با تفسیر موضوعی به روستاهای محروم شهرستان مشکین شهر و محله های حاشیه نشین اعزام شدند وتا آخر ماه رمضان به امر تبلیغ پرداختند.
وهمچنین در مراسم افطاری حوزه علمیه که به همت طلاب خیر برگزار گردید کلیه طلاب اعم از جاری ودانش آموختگان وکادر و اساتیددر راستای برنامه های ابلاغی مرکز در دو طرح نور هدایت و نهضت قرآنی در این مراسم معنوی شرکت و3 بار قرآن کریم را ختم کردند.
به گزارش رابط خبری حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر طبق برنامه ابلاغی از مرکز مدیریت ،کارگاه مهارت ارائه تحقیق پایانی برای ورودی های مهر95 توسط خانم صفوره کریم پور اجرا گردید خانم کریم پور در این گارگاه از فایل آموزشی دکتر موگهی ودکتر سلطانی همچنین کتاب اصول وروش نگارش دانشگاهی"دکترسیدعلی اصغر سلطانی ” وهمچنین کتاب خودآموز مقدمات پژوهش “دکتراسلامپور” استفاده نمودند.
به گزارش رابط خبری حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر کلاس آموزشی امانت گیری کتاب از سامانه کتابداری کوثر نت در سالن همایش این حوزه برگزار گردید. خانم صفوره کریم پور ضمن نمایش فایل مربوطه این کلاس از طرق ویدئو پرو ژکتور با ارائه توضیحات به سوالات طلاب پاسخ گفتند.و طلاب به یادداشت برداری از بیانات وپاسخ های استاد مریوطه پرداختند.
به گزارش رابط خبري مدرسه علمیه فاطمیه(س)، خانم فاطمه نعمتي مدیر اين مدرسه علميه از اعزام 30 مبلغ به مساجد و حسینیه های روستاها ی محروم این شهرستان در ماه مبارک رمضان خبر داد.
حوزه علمیه فاطمیه(س) مشگین شهراز اعزام 30 مبلغه به مساجد و حسینیه های روستاها ی محروم این شهرستان در ماه مبارک رمضان خبر داد .
فاطمه نعمتی عنوان کرد به منظور انسجام شرکت کنندگان در ماه مبارک رمضان و استفاده بهتر روزه داران خواهر ،تعداد 30 مبلغه به مناطق روستایی شهرستان مشکین شهر از جمله روستا های مجنده،موئیل،جمال آباد،مزرعه خلف،جبدرق،خرم آباد،وله زیر، پریخان،احمدبیگلو،وراغول، کوجنق،قره گول،عور،بارزیل،میرک،حیق،قره چی سفلی،قورت تپه وکلانترآباد اعزام گردید .
وی با توجه به ضرورت حضور مبلغات در جمع روزه داران خواهر اشاره کرده وخبر دادند مبلغات در مساجد محله های حاشیه نشین کوی امام رضا(ع)،کوی ولایت و محله جاده بارزیل در ایام ماه مبارک رمضان نیزحضور یافته و با برنامه های مذهبی متنوع و پاسخ به احکام شرعی و شبهات در خدمت خواهران روزه دار خواهند بود. مدیر حوزه علمیه فاطمیه به برنامه های اجرایی مبلغات اشاره کرده فرمودند:از برنامه های اجرایی این مبلغات ،تشکیل جلسات قرآنی همرا با تفسیر،بیان احکام شرعی و پاسخگویی به سوالات دینی و اعتقادی خواهران ،مشاوره دینی،آگاهی دادن از پیامد ها وآسیب های اجتماعی از جمله طلاق،مصرف مواد مخدر و..می باشد.
به گزارش سهیلا مظهری- معاون پژوهش حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر به مناسبت نیمه شعبان در این حوزه نمایشگاهی با محوریت کتب مهدوی برگزار گردید. طلاب از این نمایشگاه بازدید کرده وکتب مهدوی را به امانت گرفتند.
به گزارش زابط خبری حوزه علمیه فاطمیه (س)مشکین شهر کارگاه خانواده در دانشگاه پیام نور این شهر برگزار گردید.
خانم فاطمه نعمتی مدیر حوزه در جمع دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان با توجه به مسئله افزایش سن ازدواج جوانان افزودند:تشریفات فراوان و غیر ضروری ،چشم و هم چشمی ،عذر ادامه تحصیل،تعصب های غلط مثل خواهر بزرگتر و کمبود های مادی و ده ها علت های مصنوعی دیگر از عوامل افزایش سن ازدواج جوانان می باشد.
وی ادامه داد هیچ منطقی نمی پذیرد به دلیل عذر های واهی نشاط جوانی و پاکدامنی خود را مخدوش کرده و آسیب های جبران ناپذیر روحی و روانی را تجربه کرد.
مدیر حوزه علمیه فاطمیه با توجه به رابطه دختر و پسر و تمایلات نفسانی و وسوسه های شیطانی افزودند؛تجربه نشان داده روابط به یک حد معین و مشخص محدود نمی شود هر چه زمان می گذرد کشش و جاذبه گسترده تر می شود و انسان زمانی به خود می آید که بسیار دیر شده و ثانیه های زیبا به سرعت به ساعت های تلخ و زشت مبدل می شوند
خانم نعمتی یاد آور شدند ایام جوانی دوران بیداری امیال و گرایش به جنس مخالف است و در این ایام احساسات بر جان آدمی سایه می اندازد و طبیعی است این نیاز درونی باید بطور صحیح و مطلوب ارضاء شود و نتها راه تأمین درست این نیاز ها ازدواج است.عقل حکم می کند انسان خود را در معرض خطری که بسیاری از خوش باوران را گرفتار کرده قرار ندهد.
پرسش و پاسخ پایان بخش کارگاه زنان و خانواده بود.
خانم فاطمه نعمتي اولین چالش در جهت تهدید انقلاب اسلامی را مشروعیت ستیزی دشمنان دانسته و گفت؛ آبروی روحانیت مساوی با مشروعیت نظام است
به گزارش رابط خبري مدرسه علمیه فاطمیه(س) مشگین شهر، در نشست سیاسی كه با حضورطلاب و مبلغات برگزار شد خانم فاطمه نعمتی مدیر اين مدرسه علمیه اولین چالش در جهت تهدید انقلاب اسلامی را مشروعیت ستیزی دشمنان دانسته و گفت؛ آبروی روحانیت مساوی با مشروعیت نظام است.
وي افزود؛ دشمنان اسلام در صدد هستند كه با توطئه هاي مختلف نشان بدهند دین توانایی تشکیل حکومت و حل مشکلات را ندارد.
خانم نعمتی با اشاره به شدت مشروعیت ستیزی دشمنان در فضای مجازی خاطر نشان كرد؛ دشمن در فضای مجازی استدلال های دینی و مذهبی ما را نشانه رفته و سعي دارند با نشان دادن چهره نادرست از علم و معنویت و قداست روحانیت، ذهن مردم را منحرف و مردم را نسبت به دین بدبین کنند.
مدیر مدرسه علمیه فاطمیه(س) از ديگر چالش های تهدید کننده نظام جمهوری اسلامی را ارتجاع دانسته وافزود؛ اشرافی گری از پیامد های بازگشت به ارتجاع بوده، یعنی ارزش انسان ها به اندازه ثروت آن هاست.
وی در رابطه با این معضل اجتماعی خاطر نشان كرد؛ هر گرسنگی و فقری ایمان را از بین نمی برد بلکه این فاصله طبقاتی است که افراد جامعه را نسبت به نظام و دین بدبین می کندو با اشاره به مشروعیت ستیزی دشمنان به انواع مختلف فرمودند:اولین چالشی که انقلاب اسلامی را تهدید می کند این است که نشان بدهند دین توانایی تشکیل حکومت و حل مشکلات را نداردایشان با اشاره به شدت مشروعیت ستیزی دشمنان در فضای مجازی افزودند:دشمن در فضای مجازی تک تیر اندازی نمی کند بلکه حمله آنان با رگبار است ، استدلال های دینی و مذهبی ما را به رگبار بستند. وی افزود: حامیان جریان انحرافی صادق شیرازی فوق العاده قوی وارد عمل شده اند و تلاش می کنند با نشان دادن چهره نادرست از علم و معنویت و قداست روحانیت، ذهن مردم را منحرف و مردم را نسبت به دین بد بین کنند.
وی در ادامه یکی دیگر از چالش های تهدید کننده نظام جمهوری اسلامی را ارتجاع دانستندوافزودند:از پیامد های ارتجاع بازگشت به اشرافی گری است یعنی ارزش انسان ها به اندازه چمدان های آن هاست. وی در رابطه با این معضل اجتماعی خاطر نشان کرد: هر گرسنگی و فقری ایمان را از بین نمی برد بلکه این فاصله طبقاتی است که افراد جامعه را نسبت به نظام ودین بد بین می کند.
خانم نعمتی در پایان نشست از ائمه جماعات ومبلغات وطلاب خواستند در تبلیغات ماه رمضان با نشاط و پرشور و با مطالعه در مساجد و حسینیه ها حضور داشته باشند وبه افشا گری ماهیت جریانات انحرافی وتحلیل درست اهداف انقلاب اسلامی ،مشروعیت نظام و ولایت فقیه بپردازند.
خانم نعمتی در پایان خواستار افشا گری ماهیت جریانات انحرافی وتحلیل درست اهداف انقلاب اسلامی توسط مبلغات در تبلیغات ماه رمضان شد.
معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر گفت:در راستای اجرای برنامه ساعت پژوهشی ابلاغی از مرکز مدیریت، کارگاه مهارت شناسایی منابع و آشنایی با شیوه های دسترسی به آن برای ورودی های مهر95برگزار گردید.
رابط خبری حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر از برگزاری کارگاه مهارت شناسایی منابع خبر داد.برای برگزاری این کارگاه فایل آموزشی مرکز مدیریت (پیوست شماره 8″کارگاه برگزار شده توسط دکتر صحرایی و استاد ابراهیمی"دانلود شده ودر اختیار استاد قرار داده شد همچنین کتاب “خود آموز مقدمات پژوهش ” تالیف دکتر اسلام پور در این کارگاه مورد استفاده قرار گرفت.
موضوع کرسی آزاد اندیشی: کنترل موالید(افزایش یا کاهش جمعیت)مورخه 97/02/23
استاد ارائه کننده :سرکار خانم محب زاده
استاد داور:سرکار خانم فاطمه نعمتی
منتقدین: طلاب
بیانات استاد ارائه کننده سرکار خانم رباب محب زاده
در اول بحث این نکته را باید متذکر شوم که متاسفانه زنان جامعه ما راحت طلب شده اندچون فرزند بیشتر مسولیت بیشتر می خواهد و به طبع سختی هایی نیز دارد اما وقتی تعداد فرزندان در خانواده زیاد باشد فرزندان از لحاظ روحی تامین می شوند و نیازی به فرزند همسایه برای هم بازی شدن نیست علاوه بر این تنش ها وچالش های فرزندان در حین بازی و صحبت با دیگر فرزندان در جمع خانواده حل می شود و برای ورود به جامعه آمده می شود اما در خانواده -های تک فرزند اینطور نیست تک فرزندی الان در جامعه ما معضلی بسیار بزرگی است در خانواده های تک فرزند فرد کاملا به پدر ومادر وابسته است.
مسئله دیگر فاصله سنی بین فرزندان است در خانواده هایی که فاصله سنی فرزند اول و دوم بیشتر از10 سال است فرزند اول همچنان مثل زمان تک فرزندی رفتار میکند وفرزند دوم را به عنوان برادر یا خواهر خودقبول نمی کندا لبته فاصله سنی کم بین فرزندان نیز برای بدن مادر ضرر هایی خواهد داشت.کارشناسان فاصله سنی فرزندان را4-3 سال اعلام کرده اند.این راهم متذکر شویم اکثر تک فرزندان منزوی هستند. زیرا اکثر اوقات به تنهایی بازی کرده اند ویا پد ومادر وقت کافی برای بازی با فرزندشان نداشته اند واو همیشه مجبور بوده به تنهایی واز بس تنهایی بازی کرده وهر چه خواسته پدرو مادر فراهم آورده اند موقعی که در جمع همسالان خود قرار میگیرد با تنش روبرو می شود زیرا در بازی نیز انتظار دارد هر چه او گفت انجام شود یا هرچه خواست باید به او بدهند واین آسیب بزرگی است.
این نکته حائز اهمیت است که همه انسان ها باید مواظب تغذیه خود باشند اما مادران بیشتر از هر کس دیگر به تذیه سالم نیازمند هستند زیرا جنین را با روح وشیره جانش پرورش می دهد اگر مادری تغذیه مناسب نداشته باشد ودر طول بارداریش دچارمشکل شود دیگر برای بارداری مجدد اقدام نخواهد کرد.شایان ذکر است که بارداری و شیر دهی علاوه بر افزایش جمعیت برای مادر نیز فوایدی دارد از جمله مادری که کودکی را شیر میدهد ازسرطان سینه و رحم در امان است به شرط رعایت تغذیه،از لحاظ روحی نیز نرمال خواهد بود چه بسیار افرادی که بر اثر نداشتن فرزند از هم طلاق گرفته یا دچار بیماری های روحی وروانی از جمله افسر دگی شده اند. در اسلام سفارش به خانه داری وخوب شوهر داری زن شده است.قال المعصوم : جهاد زن خوب شوهر داری اوست.شده ایم مصداق بارز مردمان آخرالزمان اینکه پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند : در آخر الزمان مردمانی می آیند که از فزونی فرزند به تنگ می آیند کسانی که سه فرزند دارند می گویند ایکاش دوتا داشتیم ،کسانی که دوتا فرزند دارند می گویند ایکاش یک فرزند داشتیم وبالاخره کسانی که یک فرزند دارند اذعان می دارند که ایکاش فرزندی نداشتند. البته نقشه ها وترفند های دشمن را نیز نباید بی تاثیر دانست .دشمن از هر طریق در صدد ضربه زنی است از جمله می توان به غذا و دارو اشاره کرد.
بیانات منتقدین:
اگر مرد بتواند از لحاظ مالی وروحی زن را تامین کندزن نیز با آرامش کامل فرزندان خود را تربیت خواهد کرد وقتی خانواده ای از نظر اقتصادی مشکل دارد افزایش تعداد فرزند را مشکلی اساسی خواهد دانست مثلا اگر خانواده ای دارای دو فرزند باشد واز لحاظ اقتصادی دچار بحران باشند دیگر رغبت به فرزند سوم نخواهند داشت زیرا فرزند سوم را مشکل ومعضل برای خود میبینند.به زبان عامیانه یک نان خور کمتر بهتر.
سوای مشکلات اقتصادی مشکل عمده دیگر برای داشتن فرزند بیشتر توانایی بدنی مادر است بسیاری از مادران ایرانی برا اثر تغذیه نامناسب یا بیماری دچار مشکلاتی می شوند که مستقیم بر باروری آنان تاثیر دارد. مادری که ندانسته فاصله فرزندان خود را دو سال قرار داده و بنیه بدنیش خیلی ضعیف شده چون درمانش زمان برست دیگر رغبت به فرزندآوری نخواهد داشت زیرا از لحاظ بدنی اذیت شده است واین بیماری بدن ، قطعا بر روح وروانش نیز تاثیر خواهد گذاشت. شاغل بودن مادران ایرانی و تحصیل آنان خود به خود باعث میشود مادر خانواده نتواند به نحو احسنت نقش مادری خود را ایفا کند و به طبع میل کمتری برای فرزندآوری به خاطر کمبود وقت برای تربیت فرزند خواهد داشت.کودک گلدان گل نیست که هر روز پایش یک لیوان آب بریزیم و رشدکند و موقعی که خوب رشد نکرد یا پژمرده شد رهایش کنیم. کودک نیاز به محبت وتوجه دارد نیاز به این دارد که برایش وقت کافی گذاشته شود تا خوب تربیت شود پد ومادر در قبال فرزند دنیا آمده مسولند نمی شود او را به حال خود رهاکرد .بسیاری از مادران شاغل برای فرزندان خود پرستار میگیرند اما آیا پرستار مثل یه مادر واقعی به آن کودک رسیدگی می کند یانه جای بسی سخن دارد که خارج از موضوع این بحث است.علاوه براین ها زنان شاغل به دلیل نداشتن امنیت شغلی به خاطر مرخصی های زایمان وشیر دهی رغبتی برای فرزند آوری ندارند.نه تنها مرد بلکه زن نیز در اقتصاد خانواده نقش اساسی داردمدیریت اقتصادی خانواده بیشتر بر عهده زن خانواده است. اگر درست مصرف کردن را خودمان رعایت کنیموبه فرزندانمان نیز آموزش دهیم هیچ مشکلی در فرزند آوری نخواهیم داشت. رزق وروزی در دستان خداوند است
متاسفانه در جامعه کنونی خانواده هایی که دارای فرزند بیشتر هستند مورد تمسخر واقع می شوند حتی در بعضی موارد به مادر خانواده کلمه امل نیزاطلاق می شود که در این زمانه این همه بچه رادنیا آورده ای که چه؟
مشکل اساسی دیگر این که به خانواده پر جمعیت خانه اجازه داده نمی شود چون اکثر خانه ها آپارتمانی شده وتعدادکمی خانه ویلایی دارند.حتی کسانی که مالک واحدآپارتمانی هستند اکثر اوقات همسایه ها از دستشان شاکی هستند…..
بیانات استاد داور سرکار خانم فاطمه نعمتی
با تشکر ازخانم محب زاده وهمچنین منتقدین عزیز ، اول عرایضم را با بیانات آقا آغاز میکنم رهبر معظم( دامت برکاته) در یکی از سخنرانی هایشان فرمودند: یکی از خطراتی که وقتی به عمق آن فکر کنیم تن آدم می لرزد مسئله جمعیت است مسئله کاهش جمعیت را جدی بگیرید بعد ده سال که بگذرد نسل ها پیر شدند قابل علاج نیست.از جمله عوامل مهم کاهش جمعیت تغییر سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی مدرن می باشد. قناعت ومصرف صحیح تبدیل به اسراف شده است و سنت گرایی و ساده زیستی تبدیل به تجملات شده است دیگر کسی مثل مادر ومادر بزرگش فکر نمی کند زمان مادر بزرگمان اینگونه فکر می کردند که هرچقدر اولاد زیاد باشدباعث برکت ورونق خانه می شود همچنین جامعه ، جامعه جوانی خواهد بود . بهترین حالت برای دشمن ایرانی کم جمعیت با اکثریت سالخورده است. در آمارهای کشورهای پیشرفته و پر جمعیت جوان های پرنشاط و پر نیرو دیده می شود. فرزندآوری یک مجاهدت بزرگ است هنر زن است خداوند ابزارش را به زن داده (صبر،عاطفه،احساس ) کاهش جمعیت آخرین نتیجه تهاجم فرهنگی است اعتراف عجیب مرکز مطالعات ارتش آمریکا : آمریکایی ها نتوانستند خوشحالیشان را پنهان کنند و اذعان داشتند علت کاهش جمعیت و کاهش تمایل به فرزندآوری در ایران گرایش به غرب است برنامه ریزان و دولت مردان آمریکایی باید فرهنگ غرب را در ایران افزایش دادوسرمایه گذاری کرد تا شاهد برچیده شدن نظام جمهوری اسلامی باشیم..
کاهش جمعیت مسلمانان طبق دکترین امنیت آمریکا اجرا شده که مستندات آن موجود است که از آن به عنوان قتل عام خاموش یاد میشود مواردش عبارتند از:
1-مهندسی ژنتیک: دست کاری ژن های گیاهان و حیوانات و تصرف کامل در محصولات مصرفی ما محصولاتی که عوامل بیماری زا و مولکول هایش در آن تکثیر پیدا می کنند وپیامدهای غیر منتظره را در زندگی بشریت ایجاد می کنند.یکی از این پیامدهای جدی عقیم کردن مردان وزنان است ( سرطانی کردن سلول هل، ایجاد اختلالات روحی وروانی .. شرکت بیوتکنولوژی (Epicyte ) آمریکا به روش مهندسی ژنتیک ، ذرتی تولید کرده که کشنده اسپرم و عقیمی صد درصدی مردان را در پی دارد .
2- وارد کردن عوامل بیماری زا در DNA حیوانات
شرکت آمریکایی چهار ده ونیم میلیارد دلار برای همچین تکنولوژی هایی هزینه کرده و عوامل بیماری زا را از طریقDNA حیوانات وارد گوشت ومحصولات لبنی کنند و استفاده از این محصولات لبنیی آلوده منجر به سرطان پرستات در مردان وسرطان سینه در زنان می شود. همچنین تهبیه کردن مائد عقیم کننده در داروها از نقشه آنان است .
3- واکسیناسیون
هفتادو چهار میلیون کودک تا الان در ایران واکسینه شده اند و این در حالی است که واکسن فلج اطفال ماده ای دارد که روی هورمون ها تاثیر مستقیم دارد و موجب عقیمی می شود.
4-افزایش ناباروری های ناشناخته در ایران که هر روز در حال افزایش است تا به امروز شش میلیون زوج ایرانی محروم از فرزند هستند البته قطعا آمارها بیشتر از این هاست شاید زوجی توانایی مالی مراجعه به پزشک را نداشته باشد.الان آمار ناباروری در ایران بیست درصد بالاتراز میانگین جهانی است.این آمار در انگلستان هفت درصد ، در کل دنیا پنج درصد اما در ایران…!!!! آمار ها نشان می دهد که کشور ایران در فرزندآوری بیست ودو پله از اسرائیل وهفت پله از آمریکا عقب است.
همانطور که اول عرض کردم از عوامل کاهش جمعیت تغییر سبک زندگی است .دیروز جوان های مادر مرز ها شهید می شدند اما امروز جبهه عوض شده است با تشکیل خانواده وکثرت فرزندان باید به دفاع از این جبهه بپردازیم این خواست رهبر معظم ( زیدعزه) است که هر خانواده ایرانی حداقل باید چهار فرزند داشته باش
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) می فر مایند: از دواج کنید وتکثیر نسل کنید که من درقیامت به فزونی امت خودم در میان امت های دیگر مباهات می کنم حتی به کودکان سقط شده.
خیلی از ماها دین را قبول داریم اما دستورات دین را نه. همان طور که مستحضر هستید دین ما دین ساده وکاملی است و در هیچ دینی آنگونه که دین ما به مقام زن ومادر اهمیت می دهد نداده است .آقا رسول الله (ص) می فرمایند : زمانی که زنی باردار می شود اجرو پاداش کسی را دارد که با جان و مال خود در راه خدا جهاد می کندوتا زمان تولد فرزندش هر روز بارداریش ثواب روزه دار شب زنده دار را دارد و زمانی که فرزندش را بزاید به او گفته می شود که خداوند گناهان تو را آمرزید کار وعمل خود را از سر گیر وزمانی که کودکش را شیر می دهد خداوند متعال برای هر شیر دانی ثواب آزاد کردن بنده از فرزندان اسماعیل پیغمبر را می دهد.
و اگر درحین زایمان از دنیا برود اجر شهید را دارد.
خداوند متعال در سوره بقره آیه 233 می فرمایند: (( نِسائُکُم حَرثٌ لَکُم فَاتُوا حَرثِکُم اَنَّی شِئتُم وَ قَدِمُوا لِاَنفُسِکُم)) زنان شما کشتزارهای شمایند پس برای کشت به آنان نزدیک شوید ، هرگاه مباشرت آنان را می خواهیدوبرای ثواب ابدی چیزی بفرستید این آیه بیانگر این مسئله است که هدف نهایی از آمیزش جنسی لذت و کامجویی نیست بلکه باید از این موضوع برای ایجاد و پرورش فرزندان شایسته استفاده کرد وآن را به عنوان یک ذخیره معنوی برای فردای قیامت پیش فرستاد . در روایات به این ملاک ومعیار اشاره شده است وزن شایسته برای مرد را زنی معرفی می کند که بچه زیاد بیاورد ودر این زمینه مطیع همسر باشد.
ازدیاد فرزند فقط برای تامین قدرت سیاسی واقتصادی یا منافع مادی والدین نیست بلکه ریشه در ارزش وجایگاه والا ی آن در مکتب اسلام دارد جمعیت عامل قدرت و امنیت است .جمعیت عامل رشد اقتصادی است .پس با بازگشت به فرهنگ وسبک زندگی اسلامی وتغذیه مناسب عامل افزایش جمعیت باشیم
به گزارش رابط خبری مدرسه علمیه فاطمیه (س) رویکشنبه مورخه23/02/97 کرسی آزاد اندیشی با موضوع کنترل موالید( افزایش یا کاهش جمعیت) در سالن همایش این حوزه به مدت یک ساعت برگزار شد جلسه با تلاوت روح بخش آیاتی از قرآن کریم و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید. سرکار خانم رباب محب زاده ارائه کننده بحث در ابتدای بیاناتشان اینطور فرمودند: متاسفانه زنان جامعه ما راحت طلب شده اند چون فرزند بیشتر مسولیت بیشتر می خواهد و به طبع سختی هایی نیز دارد اما وقتی تعداد فرزندان در خانواده زیاد باشد فرزندان از لحاظ روحی تامین می شوند و نیازی به فرزند همسایه برای هم بازی شدن نیست علاوه بر این تنش ها و کشمش های فرزندان در جمع خانواده حل می شود و برای ورود به جامعه آمده می شوند اما در خانواده های تک فرزند اینطور نیست تک فرزندی الان در جامعه ما معضلی بزرگ است در خانواده های تک فرزند فرد وابسته کامل به پدر ومادر است. مسئله دیگر فاصله سنی بین فرزندان است در خانواده هایی که فاصله سنی فرزند اول ودوم بیشتر از10سال است فرزند اول همچنان مثل زمان تک فرزندی رفتار میکند وفرزند دوم رابه عنوان برادر یا خواهر خودقبول نمی کند .البته فاصله سنی کم بی فرزندان نیز برای بدن مادر ضرر هایی خواهد داشت.این راهم متذکر شویم اکثر تک فرزندان منزوی هستند. بعداز ارائه مطالب توسط استاد ارائه کننده3نفر از طلاب در مدت بیست دقیقه به نقد موضوع پرداختندودر پایان استاد داورسرکار خانم فاطمه نعمتی نظرات منتقدان واستاد ارائه کننده را جمع بندی وراهکار پیشنهادنمودند.
رابط خبری مدرسه علمیه فاطمیه( سلام الله علیها ) مشکین شهر ، از نشستی با محوریت آسیب شناسی طلاق در سالن همایش این مجموعه خبر داد.سرکار خانم فاطمه نعمتی مدیر این مجموعه ، در جمع اولیاء پیش دبستانی نورالمهدی ، با اشاره به آسیب اجتماعی طلاق در سطح شهرستان مشکین شهر افزودند:یکی از علت های مهم این معضل اجتماعی دور بودن از اخلاق اسلامی و عدم پای بندی به مسائل شرعی می باشد.
وی اذعان داشت بالا رفتن تعداد زنان مطلقه در جامعه کنونی با به ابتذال کشیده شدن مردان و سست شدن بنیان خانواده ها وسرنوشت شوم فرزندان این خانواده ها و ایجاد فساد و. . . ارتباط تنگاتنگ دارد و اگر جلوی این معضل اجتماعی را نگیریم دود آن به چشم همه رفته و این آسیب دامن همه ی مارا خواهد گرفت و اگر سیل جاری شود همه ما را با خود خواهد برد. مدیر حوزه علمیه فاطمیه (س) با توجه به میل ذاتی جلوه گری و خود نمایی در زنان افزودند؛ این امیال زنان از داخل خانه ها به سطح جامعه راه پیدا کرده و اولین آثار آن گسسته شدن بنیان مقدس خانواده ها بوده است و اگر امروز زنان و دختران با هر توجیهی در سطح شهر بد حجاب ظاهر شوند و در ضمن آن برای شوهر زن دیگری یا برادر یا پدر دیگران خودنمایی و طنازی کنند ،زیبارویی هم همین کار آنهارا برای شوهر همان خانم های بد حجاب خواهد کرد و به یقین هیچ زنی دوست ندارد زنان دیگر برای شوهر خودش خودنمایی کنند.
خانم نعمتی با اشاره به آیات و روایات حجاب در ادامه افزود:بارها آیات الهی و روایات متعدد درباره حجاب و احکام مربوطه در منبر ها و جلسات مذهبی به طرق مختلف بیان شده است اما آنچه که بانوان جامعه ما را از عمل به احکام الهی باز می دارد پیروی از هوا وهوس می باشد. مدیر حوزه علمیه فاطمیه با بیان اینکه هدف از حجاب داشتن ،جلوگیری از خودنمایی و جلوه گری زن است و محل لذت بردن زن و مرد از همدیگر فقط و فقط محیط خانه وخانواده می باشد افزود؛حجاب و پوشش یک حریم عمومی است و انتظار می رود وقتی پسر خانواده، شوهر یا پدرشما وارد جامعه می شود امنیت روحی و اخلاقی آنها حفظ شود.
به گزارش سهیلا مظهری –معاون پژوهش حوزه علمیه فاطمیه(سلام الله علیها) مشگین شهر طبق برنامه ساعات پژوهشی ابلاغی از مرکز مدیریت کارگاه رایانه ونرم افزار توسط خانم کلثوم فرامرزی در اتاق رایانه این حوزه برگزارگردید.
به گزارش فاطمه نعمتی – مدیر حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر در این حوزه جشنی برای مکلفین مدارس با همکاری طلاب( سخنرانی، نماز جماعت، فضاسازی و….) برگزار گردید .شرط حضور مادران مکلفین حفظ حجاب اسلامی و رعایت شان وجایگاه حوزه علمیه بود.
بسمه تعالی
به گزارش فاطمه نعمتی، مدیر حوزه علمیه فاطمیه (س)مشکین شهر ،طلاب ،اساتید و کادر، معاونت ها ی این حوزه در جشن بزرگ شهرستان که در محل پل معلق به مناسبت ولادت قائم آل محمد (عج) بر پا شده بود با بر پایی نمایشگاهی به عنوان( تجربه یک حس متفاوت) به تبلیغ چهره به چهره رعایت حجاب اسلامی پرداختند.
قابل ذکر است ابتداایستگاه صلواتی مخصوص بانوان به منظور جذب بیشتر بانوان در کنار کانکس نمایشگاه برپا شد در ادامه طلاب در بین حاضرین در جشن، زنان و دختران بد حجاب را تشویق به بازدید از غرفه (تجربه یک حس متفاوت) کرده وطلبه های طراح بستن شال و روسری با مهربانی و خوش رویی ابتدا با دادن هدیه ای مثل ساق دست یا هدبند یا شال رنگی یا گیره روسری توجهشان را جلب کرده از آن ها می خواستند اجازه بدهند شال یا روسریشان را به نوع اسلامی و پوشیده با مدل متنوع ببندند که این نوع تبلیغ مورد استقبال این عزیزان قرار گرفت طوری که بعد ازاتمام جشن و جمع آوری غرفه،مراجعات برای تجربه یک حس متفاو ت هم چنان ادامه داشت وافرادی که متفاوت بودن را تجربه کردند با قلم خود حس شان را به رشته تحریر درآوردند وهمچنین دل نوشته های مهدوی برای آمدن مولا(عج) از طراحی های طلاب حوزه خواهران بود..
هدف دیگر اجرای این برنامه تبلیغ پذیرش طلبه خواهر درضمن این جشن بود.
.
بسمه تعالی
به گزارش فاطمه نعمتی–مدیرحوزه علميه فاطمیه( س )شهرستان مشکین شهر، حجت الاسلام والمسلمین صفری امام جمعه محترم شهرستان لاهرود با تبریک اعیاد شعبانیه و روز معلم سخنان گرانقدر خود را با محوریت ویژگی های منتظران بیان کرد.
آقای صفری فرمود : شب وروز نیمه شعبان از لحاظ قدر وارزش بسیار عظیم است خدارو شاکریم که باز هم این شب را درک کردیم در این شب بزرگ از خداوند آرزوها و خواسته های بزرگی چون ظهور و دیدار حضرت را بخواهیم. در روایت داریم شب نیمه شعبان نیز شب قدر است. چهار شب داریم که احیاءدر آن مستحب است از جمله شب اول ماه رجب ، شب عید قربان ، شب عید فطر ،-شب نیمه شعبان.
ایشان در ادامه فرمودند: لحظات عمر را غنیمت بشماریم آن هایی که به جایی رسیده اند لحظه لحظه زندگیشان را قدر دانسته اند. بهترین اعمال در این شب تفکر است: تفکر در اینکه: چه کسی هستیم ؟ از کجا آمده ایم؟ مسیرم کجاست؟ خداوند چقدر به ما غیرت و محبت و تعصب دارد.امام زمان می فرمایند: از غیرت ومحبت خداست که پیامبران و امامان را برای انسان ها فرستاد تا به وسیله آن ها انسان به جایگاهی که شایسته و بایسته آن است برسد و روحی ملکوتی وعرفانی داشته باشد.خداوند در قرآن کریم می فرماید: چه مدال بزرگ فخر وعزتی است که تک تک شما (انسان ها) را نماینده وجانشین وقائم مقام خودم در زمین قرار دادم. لذا با نیت پاک باید تلاش کرد هرچه بیشتر به خدا نزدیک ونزدیک تر شد .در روایت داریم هر کس اعمال شب نیمه شعبان را به درستی انجام دهد نمی میرد مگر اینکه خداوند می فرمایداو شهید است ( خداوند مقام شهادت را به فرد عنایت می کند واین فرد در قیامت با شهدا محشور میشود وهمه به حال او غبطه خواهند خورد) همچنین اگر شقی ترین افراد موفق به انجام اعمال این شب شود خداوند او را سعادتمند می کند.این شب همچنین شب زیارت امام حسین (علیه السلام) می باشد.در این شب هزار پیامبر به دیدار وزیارت امام حسین(علیه السلام) می روند.
ایشان در ادامه از ویژگی های منحصر به فرد امام عصر(ارواحنا فداه) به جایگاه مردمی ایشان اشاره نمود و گفت : همه مردم آقا را می خواهند ویارانشان در اطرافشان جمع خواهند شد در روایت داریم سه گروه ولشکر موقع ظهور حضرت را یاری خواهند رسانند: لشکری از مومنین همان 313 نفر که سرلشکر و سرداران امام زمان خواهند بود . ملائکه الله وامدادهای غیبی، ویژگی دوم حضرت این است که با بینه و دلیل دین را به مردم عرضه می کند و با همین دلیل اسلام را خواهند پذیرفت دیگر دین یهود و مسیح و… نخواهیم داشت دین واحد اسلام ومذهب شیعه خواهد بود.).
مولود خوانی ، قرائت دعای کمیل و زیارت امام حسین ( علیه السلام ) پایان بخش مراسم بود .
بسمه تعالی
برگزاری کارگاه مطالعه ویادگیری مقدماتی برای ورودی مهر96
به گزارش سهیلا مظهری – معاون پژوهش حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر در راستای اجرای برنامه ساعت پژوهشی ابلاغی از مرکز مدیریت ، کارگاه روش مطاله ویادگیری به مدت شانزده ساعت برای ورودی های مهر96برگزار گردید.
استاد صفوره کریم پور در این کارگاه به ارتباط مطالعه با یادگیری ،آشنایی با انواع روش های مطالعه ، تکنیک خلاصه برداری و…. اشاره داشتند وطلاب به یادداشت برداری نکات گفته شده توسط استاد پرداختند.
بسمه تعالی
به گزارش سهیلا مظهری –معاون پژوهش حوزه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر طبق برنامه ساعت پژوهشی ابلاغی ار مرکز مدیریت کارگاه روش مطاله ویادگیری به مدت شانزده ساعت برای ورودی های مهر96برگزار گردید.
استاد صفوره کریم پور در این کارگاه به ارتباط مطالعه با یادگیری ،آشنایی با انواع روش های مطالعه ، تکنیک خلاصه برداری و…. اشاره داشتند وطلاب به یادداشت برداری نکات گفته شده توسط استاد پرداختند.
در راستای اجرای برنامه ساعات پژِوهشی ابلاغی از مرکز ،کلاس آشنایی با جایگاه پژوهش ورابطه پژوهش با ایمان واخلاق برای ورودی 96
درسالن همایش مدرسه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر برگزار شد.
دراین کلاس سخنرانی استاد حصاری از طریق ویدئو پروژکتور برای طلاب پخش شد وطلاب به یادداشت برداری از سخنان استاد پرداختند.
خانم صفوره کریم پور
عنوان:عوامل تهدید کننده پاکدامنی در خانواده
استاد راهنما:سرکار خانم عزیزه اصغری
چكيده:
خانواده واحد کوچکی از یک جامعه و در عین حال رکن اصلی جامعه بوده و رابطه¬ی مستقیمی بین آن دو وجود دارد، به طوری که ریشه بسیاری از ناهنجاری¬های اجتماعی را می¬توان در خانواده¬ها جستجو کرد در آموزه¬های دین مقدس اسلام ، بر مصون نگه داشتن خانواده از کجروی¬ها و پلیدی¬ها راهکارهای مختلفی ارائه شده که از مهم¬ترین آن¬ها عفاف و پاکدامنی است متأسفانه امروزه در سرتاسر جهان، به خصوص کشورهای اسلامی و جامعه شیعی تلاش استعمارگران در نشانه رفتن حیا و عفت بانوان، در جهت متلاشی ساختن خانواده¬ها و به بی¬بندباری کشیدن و بی¬دین ساختن اعضای آن با هدف رسیدن به مطامع پست و شیطانی خود است؛ به همین دلیل این تحقیق عوامل تهدید کننده¬ی پاکدامنی در خانواده¬ها را بررسی کرده و درصدد است جایگاه عفت و پاکدامنی را درخانواده¬ها تبیین کند.
حاصل این¬که عوامل تهدید کننده¬ی عفاف و پاکدامنی در خانواده¬ها در سه دسته عوامل فردی شامل : عدم شناخت و آگاهی ، ضعف آموزه¬های دینی ، ضعف ایمان ، غفلت از یاد خدا…و عوامل خانوادگی از جمله: بی توجهی به مسائل جنسی و عاطفی ، غیرت¬ورزی بی¬جا، عدم¬تربیت صحیح فرزندان و …عوامل اجتماعی مانند : عدم نظارت صحیح اجتماعی ، تعارض هنجارها با ناهنجاری¬ها و نقش رسانه¬ها و ..قابل بررسی است.روشی که در این تحقیق استفاده شده روش کتابخانه¬ای و فیش¬برداری بوده است.
کلید واژه¬ها: عفت- حجاب - پاکدامنی- خانواده - تهدید.
خانم سمیه جعفری
عنوان: آثار اعتقادات دینی در زندگی انسان
استاد راهنما :سرکار خانم رقیه بهشتی نیا
چکیده
دین مجموعه¬ای از قوانین و سنن الهی می¬باشد که توسط پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم برای هدایت بشر تنظیم گردیده است انسان با توجه به عقاید باطنی و با بارور شدن حوادث و وقایعی که در زندگی فردی و اجتماعی او پیش می¬آید قوا و استعدادهای نهفته خود را ظاهر نموده راه سعادت را می¬پیماید . رسیدن به سعادت براساس پایبندی به اعتقاداتی است که محور انسانیت فرد را تشکیل می دهد .در آموزه های دین مقدس اسلام بر مصون نگه داشتن انسان از کج¬روی¬ها و پلیدی¬ها راهکارهای مختلفی ارائه شده که مهم-ترین آن¬ها داشتن اعتقادات در زندگی است . متاسفانه امروزه در سرتاسر جهان ، بخصوص کشورهای اسلامی و جامعه شیعی تلاش استعمارگران در نشانه رفتن اعتقادت در جهت متلاشی شدن زندگی ¬ها و به بی¬بندباری کشیدن و بی¬دین ساختن افراد با هدف رسیدن به مطامع پست و شیطانی خود هستند .به همین دلیل این تحقیق نقش اعتقادات دینی در زندگی انسان¬ها را بررسی کرده و در صدد است جایگاه اعتقادت در زندگی انسان¬ها را تبین کند .
حاصل اینکه عواملی اعتقادی همچون توحید (ایمان به خدا ، داشتن توکل )نبوت و امامت (آوردن قانون و…) و عدل (پذیرفتن مقدرات الهی ) معاد (معنابخشی به زندگی )در زندگی بررسی می¬کند
کلید واژه: اعتقاد ، دین ، زندگی
**************
خانم شهربانو افشاری
عنوان: آثار تربیتی مرگ اندیشی
استاد راهنما:سرکار خانم عزیزه اصغری
چکیده
عقیده به زندگی آخرت، از کهن¬ترین عقایدی است که در فرهنگ و معارف بشر نقش بسته و هیچ فرهنگ و فلسفه¬ای در تاریخ یافت نمی¬شود مگر آنکه ایمان به معاد و مرگ در آن تأثیر داشته باشد.
نقش سازنده¬ی مرگ اندیشی و باورمرگ در ابعاد گوناگون زندگی، سبب شده که ادیان إلهی برای تربیت انسان¬ها و تقویت این باور در دل مردم تلاش زیادی به عمل آورند. این امر یکی از نافذترین و مؤثّرترین باورها در جهت دادن به رفتار آدمی و تربیت و اصلاح اوست و نقش قابل توجهی در پرورش روح انسان ایفا کرده و آثار تربیتی شگرفی در زندگی فردی و اجتماعی او به ارمغان می¬آورد.
متأسفانه امروزه با وجود اذعان همه¬ی مردم به فراگیر بودن مرگ، بسیاری از انسان¬ها از این حقیقت غافل شده و به تبع آن در گرداب گناه و فساد اسیر شده¬اند؛به همین دلیل این تحقیق آثار تربیتی مرگ اندیشی را بررسی کرده و در صدد است نقش یادآوری این پدیده¬ی طبیعی را در تربیت افراد و اصلاح جامعه با مراجعه به متون دینی تبیین نماید.
حاصل اینکه آثار تربیتی مرگ اندیشی در دو دسته¬ی آثار فردی که شامل آثا دنیوی همچون؛ عبرت آموزی، احساس مسئولیت، آرامش روان، غفلت¬زدایی و … و آثار اخروی همچون؛ محشور شدن با شهدا، برخورداری از رحمت و محبت خداوند و … و دسته¬ی دیگر آثار اجتماعی مانند؛ پرورش اخلاق اجتماعی، پایداری در حفظ ارزش¬های دینی، پرهیز از ظلم به دیگران و … قابل بررسی است.
روش مورد استفاده در این تحقیق کتابخانه¬ای و فیش برداری می¬باشد.
کلید واژه¬ها : مرگ، اندیشه، تربیت
خانم زینب عباسزاده
عنوان: پیامدهای دنیازدگی از منظر امام علی علیه السلام
استاد راهنما:سرکارخانم عزیزه اصغری
چکیده:
هدف از آفرینش انسان رسیدن به کمال و سعادت نهایی می¬باشد. برای حصول این هدف خدا¬ی تعالی دنیا را¬ به عنوان مقدمه و بستری برای رسیدن به آخرت قرار داده است ؛تا آدمی با بهره گیری صحیح از آن مسیر رسیدن به کمال را هموار سازد. اولیای الهی با بهره¬گیری از مادیات دنیوی توانسته¬اند به قله¬های کمال و تعالی دست یابند. اما در این میان عده¬ای از انسان¬ها در تعیین هدف نهایی دچار اشتباه و گمراهی شده و به جای مقدمه قراردادن دنیا، آن را منزلگاه نهایی یافته و دچار بیماری دنیازدگی شده¬اند. دنیازدگی آثار وپیامدهای زیانباری را به دنبال دارد و این آثار چنان فراگیر بوده که تمام ابعاد زندگانی بشر را تحت تاثیر قرارمی¬دهد. این تحقیق، در پی آن است که پیامدهای دنیازدگی از منظر امام علی (علیه السلام) را بررسی نماید. دستاورد این پژوهش ،افراد را به آثار زیانبار این رذیله اخلاقی آگاه نموده تا با بهره گیری از سخنان بزرگان عملکردهای خودشان را اصلاح نمایند.در این پژوهش پیامدهای دنیا زدگی از جنبه های فردی، اجتماعی و سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله پیامدهای فردی عبارتند از: غفلت، دشمنی با آخرت، ترس ازمرگ، پیروی ازهوای نفس و…؛ پیامدهای اجتماعی شامل: غصب حقوق دیگران ، بی¬عدالتی و نقض عهد وپیمان و پیامدهای ¬سیاسی مانند: بدعت گذاری، فرار از جهاد، استبداد و خودکامگی وفتنه انگیزی می¬باشد. در تحقیق حاضر از روش کتابخانه ای برای گردآوری مطالب استفاده شده است.
کلید واژه¬ها: دنیا، دنیازدگی، امام علی (علیه¬السلام)
*********
خانم ناهید اسدی
عنوان: ویژگی¬های کارگزاران در دیدگاه امام علی (علیه السلام)
استاد راهنما: سرکار خانم عزیزه اصغری
چکیده:
کارگزاران واحد کوچکی از یک جامعه می¬باشند که رابطه مستقیمی بین ایشان و جامعه برقرار است به-طوری که ریشه برخی از مشکلات و ناهنجاری¬ها را در جامعه می¬توان در بین ایشان جستجو کرد در آموزه-های دین مقدس اسلام، بر مصون نگه¬داشتن کارگزارن و حاکمان از کجروی¬ها و پلیدی¬ها، شرایط و ویژگی-های مختلفی ارائه شده است که باید به دنبال شناخت ویژگی¬هایی بود که با خلقت و فطرت انسانی همسان و متقارن باشد.
تحقیق حاضر با موضوع ویژگی¬های کارگزاران از دیدگاه امام علی(علیه السلام) به رشته¬ی تحریر در آمده است، با توجه به مشاهده ضعف دستگاه¬های مدیریتی و بی اعتمادی نسبت به کارگزاران، تحقیق حاضر در صدد آن است تا با بررسی ویژگی¬های کارگزاران و مدیران شایسته به این مسأله بپردازد. بر این اساس اگر در جامعه اسلامی مدیر و حاکم شایسته وجود نداشته باشد، احکام و فرامین این دین به خوبی به مرحله اجرا در نخواهد آمد، و جامعه به هرج و مرج دچار می¬شود و این مسأله ضرورت انجام این تحقیق را نشان می-دهد.
حاصل اینکه ویژگی¬¬های کارگزاران در سه دسته، فردی شامل: تقوا، توکل و… و ویژگی¬های اجتماعی از جمله: شناخت امور، برقراری ارتباط و… و ویژگی¬های سیاسی مانند: عدالت، قضاوت عادلانه و… قابل بررسی است، روشی که در این تحقیق استفاده شده روش کتابخانه¬ای و توصیفی می¬باشد.
کلیدواژه: حکومت، کارگزار، مدیر، امام علی(علیه السلام).
نقش مادر در تربیت مهدوی فرزند
چکیده :
تربیت به معنای پرورش استعداد¬های انسانی ازمسائل اساسی و مورد تأکید اسلام می¬باشد که بخش مهمی از آن در محیط خانواده و توسط مادر انجام می¬گیرد. به خصوص در عصر غیبت ، مادران برای حفظ فرهنگ مهدویت ، با تربیت نسل ولایی و همچنین انتقال این ارزش¬ها به نسل آینده و حفظ اندیشه مهدوی از طریق پویا سازی خانواده ، نقش موثّر و غیر قابل انکاری دارند.از آنجایی که در عصر حاضر تربیت انسان دیندار و پویا و کارآمد و عاشق ولایت از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است، از طرفی دشمنان از طریق تهاجم فرهنگی از راه¬های گوناگون هم¬چون فضای مجازی و شبکه اجتماعی در صدد انحلال بنیان خانواده و بی هویت ساختن نسل جوان و شیعه هستند ،ضرورت تدوین این نوشتار احساس شد، لذا این تحقیق ، نقش مادر را در تربیت مهدوی فرزند را تبیین و مورد بررسی قرار می دهد.
حاصل این که در تربیت مهدوی فرزندان ، اهتمام جدی و آشنایی با سازکار مهدوی مادران طلبیده و بدون بهرهگیری از آداب و دستورات دین نمیتوان در تربیت نسل ولایی که یکی از مهمترین رسالتهای یک مادر منتظر است، موفق بود. از اینرو خودسازی ، تشکیل خانواده سالم ، آشنایی و اجرای اصول تربیت فرزند سالم و مهدوی و به کارگیری شیوهها و روشهای متناسب ، از ویژگی¬ها و خصلت¬های یک مادر منتظر واقعی است.
روش گردآوری مطالب در این تحقیق ، کتابخانه¬ای بوده که از منابع معتبر و قابل دسترس در این زمینه بهره گرفته شده است.
کلید واژه ها : مادر ، تربیت ، انتظار ، منتظر
به گزارش سهیلا مظهری معاون پژوهش حوزه فاطمیه (س) در راستای اجرای برنامه ساعات پژِوهشی ابلاغی از مرکز ،کلاس اخلاق پژوهشگری درسالن همایش مدرسه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) مشگین شهر برگزار شد.
دراین کلاس سخنرانی حجت الاسلام شریفی از طریق ویدئو پروژکتور برای طلاب پخش شد وطلاب به یادداشت برداری از سخنان استاد پرداختند.
استاد ارائه کننده:جناب آقای دکتر حسین محسنی
استاد داور: حجت الاسلام غلامحسین صفری
منتقدین :طلاب
بیانات استاد ارائه کننده : دکتر حسین محسنی
در ابتدای سخن باید گفت عصر عصر ارتباطات است وناگزیر به استفاده ازوسایل ارتباط جمعی نظیر تلویزیون، تلگرام ،اینستاگرام و… هستیم اما باید این را درنظر داشت که اکثرا اوقات مردم غرق در رسانه میشنوند ورفته رفته افکار ورفتارشان شبیه رسانه مورد استفاده می شود. به طوری که خیلی از افراد دچار آسیب ومشکلات در این مورد شده اند. چه بسیار خانواده ها که در اثر عدم آگاهی از آسیب های فضای مجازی دچار بحران ومشکل شده اند. ودشمن نیز ازشبکه های اجتماعی به عنوان ابزار براندازی استفاده میکند وآن را مجانی در اختیارمردم قرار می دهد تا مردم سرگرم شده وخیلی از واقعیات را نبینند وحق اعتراض نداشته باشند.یک آسیب رسانه میتواند این باشدکه اگر فرد در شبکه های اجتماعی فعالیت کند و بعداز مدتی اگر صاحب منصب شود احتمال اینکه دشمن از این فعالیت او سوء استفاده کند زیاد است .
فردی که ازرسانه و شبکه های اجتماعی استفاده میکند به مرور زمان افکار ورفتارش شبیه رسانه مورد استفاده می شود زیرا در رسانه غرق شده ونیاز کاذب پیدا کرده است. رسانه از جمله شبکه های اجتماعی سایه خیالی ایجادمی کند مثلا در حدی عکس جنگ و خونریزی پخش می شود که فرد واقعا احساس خط کرده و فکر میکند جنگی در حال وقوع است مثلا در زمان امام حسین (علیه السلام) با رسانه های آن زمان آنقدر گفتند که سپاه شام در راه است همه مردم باورشان شد زیرا غرق در رسانه شده بودند در حالی که هیچ کس فکر نکرد که اگر سپاه شام بخواهد به کوفه بیاید حداقل4-3 ماه طول میکشد. زمان ظهور نیز هین گونه خواهد بود مردم ازبس غرق در رسانه هستند ومیشوند که ظهور برایشان عادی خواهد بود وندای جبرئیل وشیطان در برخی مردم عادی خواهد بود وتصمیم گیری برای مردم سخت خواهد بود و اکثرا دروغ شیطان را باور خواهند کرد زیرا عمریست در اثر غرق شدن در رسانه وکسب نیاز کاذب فریب رسانه را خورده اند. الان وقتی در روایات از دجال سخن به میان می آید همه موجودی هولناکی به ذهنشان خطور می کند. در حالی که اگر روایات را خوب بررسی کنیم همین رسانه ها مد نظر بوده است در این مورد می توان گفت دجال شخصی حقوقی است نه حقیقی. در تلگرام و..نیز میتوان یک موضوع دروغ را واقعی جلوه داده و قابل وقوع کرد زیرا رسانه در مردم اشتهای کاذب ایجاد کرده است اما باید این سوال را از خودمان بپرسیم که چه مقدار اجازه داریم از این فضا استفاده کنیم و اینکه خودمان آسیب میبینیم یا نه؟
واین مورد را نیز باید در نظر داشته باشیم که اگر از رسانه (تلویزیون ، ماهواره ،اینترنت، فضای مجازی) بی خبر بمانیم په چیزهایی را ازدست خواهیم داد متاسفانه رسانه عطش کاذب در مردم ایجاد کرده است .
برای امتحان یک روز اخبار را کاملا تعقیب نموده واطلاعات بدست آمده از آن را یادداشت کنیم بعد ببینیم اگر این اطلاعات را بدست نمی آوردیم چه اتفاقی می افتاد؟
از آسیب های رسانه وشبکه های مجازی می توان به از بین رفتن صله رحم وایجاد خلاء و فاصله بین مردم حتی بین اعضای خانواده نام برد. خیلی از افراد نیز با توجه به نبودن یا کم بودن سواد رسانه ای آنطور که باید نمی توانند از محاسن این رسانه ها استفاده کنند ودچار مشکل می شوند .عده ای نیز سواد رسانه ای دارند اما عدم مدیریت در زمان و کانال های موجود باعث آسیبشان میشود…….
بیانات منتقدین:
با توجه به قرار گرفتن در عصرارتباطات ضروری است که در این فضا باشیم زیرا صدا وسیما ودیگر رسانه های داخلی منفعلانه عمل میکنند واین نوعی بدبینی بین مردم به وجود آورده است یا کلا اخباری را بازگو نمی کند یا اینکه بعداز گذشت چند روز آن خبر را میگویند به نوعی میشود گفت خبرسوخته و این موجب بی اعتمادی مردم شده ودرصدد باخبر شدن از وقایع روز هستند وچه بسا این اخبار را از شبکه های معاند نیز دنبال کنند واین باعث مشکلاتی میشود از جمله را ه اندازی جنگ، فتنه، بی اعتثادی ….پس اول باید سواد رسانه ای ایجاد وتقویت شود وبعد زمان وکانال های موجود را دراین فضا برای خودمان مدیریت کنیم.تا دچار آسیب ها ی آن نشویم.
یکی از معایب رسانه ها این است که کانال های سرگرمی در صدر اول بع از آن کاناهای مبتذل بعد اخبار و… قرار دارد این هارا با بومی وایرانی کردن سرور شبکه های اجتماعی(تلگرام و اینستاگرام ا) می توان تا حدودی رفع کرد جلوی خیلی از فعالیت های کانال های معاند را گرفت.اگرفرد دارای سواد ومدیریت رسانه ای نباشد این عدم آگاهی آسیب های جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
بیانات استاد داور : حجت الاسلام والمسلمین غلانحسین صفری
هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال وسعادت است و شرطش این است که فرستاده ای باشد تا انسان را هدایت کند واین فرستاده نیز حامل خبر می باشد پس انسان نیاز به خبر دارد اما خبری که اورا به خوبی ها نزدیک کند وبه سعادت سوق دهد. از زمان خلقت هم رسانه الهی داشته ایم وهم رسانه شیطانی وپلید.پیامبران رسانه ای الهی بوده اند
که انسان را به خوبی تشویق می کرده اند در مقابل شیطان که رسانه ای مذموم است که تباهی انسان را در پی دارد در عصر حاضر رسانه از شمشیر برنده تر و از بمب اتم قوی تر است . در زمان های گذشته ودر زمان امامان نیز هر خلیفه از رسانه زمان خود استفاده کرده وجلوی تبلیغات را می گرفتند از جمله اینکه در زمان حضرت علی (علیه السلام) معاویه با رسانه زمان خویش در حدی تبلیغ کرده بود که هر کس در هر شهری روی منبر می رفت اولین کارش سب امام علی بود ببینید قدرت رسانه چقدر می تواند قوی باشد. یا در انتخابات 88 وفتنه های پشت سر این انتخابات که رسانه نقش اساسی داشت همچنین در انتخابات اخیر ….
اهمیت این موضوع در حدی است که مقام معظم رهبری (مد ظله) فرمودند: اگر رهبر نبودم حتما رئیس تلگرام می شدم ایشان مکررا در بیاناتنشان توصیه به فعالیت خواهران وبرادران طلبه وبسیجی وحزب اللهی در این فضا کرده اند زیرا احساس خطر می کنند . حتی به دستور رهبری شورای فضای مجازی تشکیل شد اما هجمه های دشمن در این فضلا به گونه ای است که این شورا نیز کاری از پیش نبردند. اما این نکته را نیز بگویم که جمع کردن یا نکردن رسانه ها در حیطه اختیارات ما نیست.
اما راهکارهایی که به نظر بنده می رسد عبارتند از:
1-جذاب سازی کانال ها ی انقلابی وخودی
2-ایجاد وتقویت رسانهئ های ارزشی
3-پر رنگ ترشدن نقش دولت و وزیر ارتباطات
4-ورود حوزه های علمیه (خواهران وبرادران) در این حیطه بنا بر فرمده مقام معظم رهبری(مد ظله)
5-معرفی رسانه های شیطانی ومعاند وضد ارزش (مثل آمد نیوز و…..)
به گزارش فهیمه قشمشمی – معاون فرهنگی تبلیغی، حوزه علميه فاطمیه سلام الله علیها شهرستان مشکین شهر کارگاه آموزشی با محوریت مدیریت تحصیلی با حضور حجت الاسلام والمسلمین عزیزی مشاور و استاد اخلاق از قم برای طلاب جاری و دانش آموختگان برگزار شد.
آقای عزیزی بیان کرد: اگر بخواهیم در امر تحصیل و آموزش به موفقیت برسیم باید مدیریت تحصیلی داشته باشیم که برای مدیریت در امر تحصیل سه بعد لازم است ابعاد انگیزشی، ابعاد شناختی، ابعاد مهارتی.
استاد عزیزی در این کارگاه بصورت مقدماتی در یک جلسه بصورت فشرده این سه بعد را با عناوین زیر بیان کرد.
ابعاد انگیزشی مدیریت تحصیلی
1- اهمبت وجود انگیزه در تحصیلی
2- تعریف انگیزه
3- انواع انگیزه
4- خطاهای شناختی که موجب سلب انگیزه می شود
5- راه کارهای ایجاد یا تقویت انگیزه برای تحصیل
ابعاد شناختی مدیریت تحصیلی
1- شناخت مسیر تحصیل حوزه و دانشگاه
2- سطوح تحصیل در حوزه و دانشگاه
3- موانع تحصیل در حوزه و دانشگاه
ابعاد مهارتی مدیریت تحصیلی
1- مهارت هدف گذاری
2- مهارت مدیریت زمان
3- مهارت مطالعه
4- مهارت تقویت حافظه
5- مهارت تمرکز حواس
6- مهارت مباحثه
7- مهارت امتحان
به گزارش فهیمه قشمشمی – معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علميه فاطمیه سلام الله علیها شهرستان مشکین شهر،مراسم عزاداری اربعین حسینی با سخنرانی خانم افشاری از طلاب ارشد و فارغ التحصیل حوزه برگزار گردید.
خانم افشاری با اشاره به نقش حضرت زینب کبری ( سلام ا..علیها ) در حادثه کربلا بیان داشت که بامراجعه به تاریخ اسلام می توان دریافت که تاریخ کربلا ، تاریخ مذکر و مؤنث است که هم مرد در آن نقش دارد و هم زن ، و حضرت زینب کبری به عنوان پیام رسان حادثه عظیم کربلا نقش بی بدیل داشتند.
خانم افشاری افزود : حضرت زینب بعد از عاشورا با وجود داغدار بودن اولین جرقه ی بیدار گری را روشن کردند و در موقعیت های مختلف با سخنرانی پرده از جنایات یزید و یزیدیان برداشتند و اولین آثار پشیمانی را درمیان مردم بوجود آوردند .
وی با اشاره به خطبه غرا ء حضرت زینب در مجلس شام گفت : حضرت زینب با تمام متانت و نجابت خطبه بسیار تأثیر گزار ایراد نموده اند و یزید را با عنوان یابن الطلقاء مورد خطاب قرار داده و تحقیر نمودند و با افشاگری جنایات حکومت یزید حماسه ای دیگر آفریدند.
وی در پایان این نکته را یادآور شد همانگونه که پیام اعاشورا را حضرت زینب (سلام الله علیها ) به گوش جهانیان رسانده اند اینک وظیفه ماست که با الگو گیری از حضرت زینب ( سلام ا.. علیها ) و با تأسی از سیره آن بزرگوار رهروار واقعی باشیم و پرچم دین را زینب گونه به دست امام عصر برسانیم .
ختم قرآن و مدیحه سرایی و قرائت زیارت اربعین از دیگر برنامه های این مراسم بود .
ستوان محمودی مسئول پلیس فتا: علت عمده سرقت اطلاعات شخصی و بانکی را آگاهی کم کاربران دانست و افزود: این مساله موجب می شود بخش عظیمی از اطلاعات درون رایانه ها در اختیار نفوذ گران سایبری قرار گرفته و اطلاعات، نام کاربری، کلمات عبور و اطلاعات محرمانه کاربران سرقت شود.
به گزارش فهیمه قشمشمی – معاون فرهنگی تبلیغی، حوزه علميه فاطمیه سلام الله علیها شهرستان مشکین شهر کارگاه آموزشی با محوریت آشنایی با حملات نوین سایبری با حضور ستوان محمودی مسئول پلیس فتا در اداره آگاهی برگزار کرد.
مسئول پلیس فتا، امنیت در اینترنت را موضوعی مهم دانست و گفت: رعایت نکردن نکات امنیتی لازم در فضای مجازی، خطرات و آسیب هایی را به دنبال دارد که جبران ناپذیر است.
وی علت عمده سرقت اطلاعات شخصی و بانکی را آگاهی کم کاربران دانست و افزود: این مساله موجب می شود بخش عظیمی از اطلاعات درون رایانه ها در اختیار نفوذ گران سایبری قرار گرفته و اطلاعات، نام کاربری، کلمات عبور و اطلاعات محرمانه کاربران سرقت شود.
با بیان آسیب ها پیرامون حوزه فضای مجازی، خطرات استفاده از شبکه های اجتماعی و راهکارهای پیشگیری، اظهارداشت: سرقت از حساب های بانکی به روش های مختلف از جمله کلاهبرداری، ایمیلی، پیامکی و سرقت رمز عابر بانک، هتک حرمت و نشر اکاذیب از رایج ترین جرایم رایانه ای در کشور است.
آقای محمودی در این کارگاه آموزشی برای پیشگیری از وقوع جرائم اینترنتی و سرقت اطلاعات کاربران اینترنتی و والدین هشدارهایی را به کاربران داده است که کاربرد آنها بسیار مفید خواهد بود. این موارد به شرح زیر است:
Ø از گذاشتن رمز عبور ساده و قابل حدس خودداری کنید. تا آنجا که می توانید رمز عبور خود را طولانی و پیچیده انتخاب کنید و در فواصل زمانی معین آن را تغییر دهید.
Ø در فواصل زمانی طولانی که از شبکه استفاده نمی کنید تجهیزات خود را خاموش کنید.
Ø برای امنیت بیشتر وای فای خود قابلیت های WEP / WPA / WPA2 فعال کنید.
Ø هرگز به تقاضاهایی که با ایمیل یا پنجره های POP-UP اطلاعات شما را می خواهد پاسخ ندهید
Ø پرداخت های اینترنتی را از طریق سایت های متعلق به موسسات غیرمعتبر و ناشناس انجام ندهید.
Ø خودداری از نصب نرم افزارهای ناشناس، غیرضروری و ارسال شده با ایمیل یا چت.
Ø نباید به ایمیل هایی که از شما خواسته فرمی را پر کنید اطمینان کرد. نباید اطلاعات حساب کاربری خود را در اختیار سایت ها قرار داد. به ایمیل های تبلیغاتی و داخل Spam (پیام های ناخواسته) در حساب کاربریتان بی اعتنا باشید و آنها را پاک کنید.
Ø برای پرداخت آنلاین باید از درگاه های مخصوص بانک ها استفاده کنید.
Ø برای از فیشینگ بهترین کار چک کردن آدرس وبگاه می باشد.
در زمان خرید اینترنتی حتما از واقعی بودن وب سایتها اطمینان حاصل کنید
سرهنگ گل محمدی:
انقلاب ما تنها تحوّلی در جامعه و نظام سیاسی
سرهنگ گل محمدی: انقلاب ما تنها تحوّلی در جامعه و نظام سیاسی و اقتصادی ایران نبود، بلکه دگرگونی در حیات فردی و اجتماعی کل جوامع دنیا بود که با گشودن راه هدایت و ایجاد بصیرت نسبت به استکباران تحولی نو در دنیا رقم زد.
حجت الاسلام والمسلمین آقای صفری : برای حسینی زندگی کردن باید تفکری عمیق در حماسه ی حسینی داشته باشیم.
به گزارش فهیمه قشمشمی – معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علميه فاطمیه س شهرستان مشکین شهر، حجت الاسلام والمسلمین عبدالله صفری امام جمعه محترم شهر لاهرود در جلسه اخلاق در بین طلاب خاطر نشان کرد: ماه محرم ماه عزا و ماهی است که همه شعار یاحسین می گویند در اینجا این سوال مطرح هست که آیا گفتن شعار یاحسین برای یک مسیر الهی کفایت می کند یا در کنار آن باید حسینی هم زندگی کرد. برای حسینی زندگی کردن باید تفکری عمیق در حماسه ی حسینی داشته باشیم چه بسا هزاران نفر در قبل از عاشورا با امام پیمان بستند ولی جز اندک افرادی در قیام عاشورا همراه امام حضور نداشتند.
آقای صفری افزود: وظیفه اصلی تک تک ما شیعیان مخصوصا روحانیت سنخیت با اهل بیت علیهم السلام است که خود را و زندگی مان را به آنها تشبیه کنیم و جلوه ای از نماد اهل بیت باشیم و این جز با رفتار و اخلاق برگرفته از اهل بیت امکان پذیر نمی باشد.
وی انجام تکلیف سیاسی را وظیفه بعدی دانست و ادامه داد: تکلیف سیاسی ما این است که اجازه ندهیم تاریخ تکرار شود اجازه ندهیم حسین زمانمان تنها بماند. در این عصر شناخت امام زمانمان لبیک گفتن به حسین است. طلاب هر کدام پاسبان فرهنگ عاشوراست و وظیفه پاسبان، مبارزه با فرهنگ های غلط و شبهات وارد شده در فرهنگ اصیل عاشورا است.
آقای صفری در ادامه بیانات خود به این اشاره کرد که رسالت طلبه ها خیلی عمیق است و یک طلبه با کل دنیا طرف است و باید در راه دین برای ساختن آینده ای حسینی و مهدوی از همه چیز گذشت و همه توان را به کار برد و مطمئنأ آینده از آن پرهیز کاران است.
آقای خواسته مدیر حوزه برادران حضرت زینب کبری ( سلام ا..علیها) را در واقعه عاشورا تکیه گاه امام حسین(علیه السلام ) و اهل بیت ایشان دانست و افزود: اوج این ویژگی زینب کبری را در روز عاشورا هنگام شهادت برادرش حضرت ابوالفضل (علیه سلام ) و سایر شهدای کربلا با همدردی کردن با امام حسین (علیه السلام ) و خانواده شهدا نشان داد.
آقای خواسته دو نگرانی عمده حضرت زینب کبری را در لحظه وداع امام حسین ( علیه السلام ) چنین بیان کرد: اول اینکه چگونه تسکین دل خانواده شهدای کربلا باشد و چگونه آنها را آرام کند. دوم اینکه امام حسین (علیه السلام) قوت قلب می خواست چون نگران از اهل بیت بود و حضرت زینب کبری تسکین بخش قلب امام زمانش بود.
وی افزود: حضرت زینب ( سلام ا..علیها ) چون می دانست حوادث کربلا امتحان الهی است لذا این نگاه ، تحمل این مصیبت را برایش آسان می کرد حتی در مجلس ابن زیاد که دشمنان می خواستند قهرمانی را از آن خود کنند در آنجا با جمله « ما رأیت الا جمیلا » فضا را عوض می کند و با سخنرانی کوبنده هیئت حاکمه را رسوا کرد .
مدیر حوزه المهدی ادامه داد: حضرت زینب کبری ( سلام ا..علیها ) در موقعیت های مختلف با سخنرانی و ذکر مصیبت عاشورا، اهداف قیام امام حسین ( علیه السلام ) را تبلیغ کرد و آن را به گوش جهانیان رساند تا اینکه شهدای دفاع مقدس با تأسی از امام حسین ( علیه السلام ) و الگوگیری از رشادت های حضرت زینب در طول هشت سال دفاع مقدس حماسه آفریدند… .
سین برنامه یادواره شهدا:
v قرائت کلام الله مجید
v سرود ملی
v خیرمقدم گویی(مدیر حوزه علمیه فاطمیه سلام الله علیها خانم نعمتی)
v کلیپ
v سخنرانی(حجت الاسلام والمسلمین خواسته)
v کلیپ
v دلنوشته
v مداحی)طلبه گرامی: برادر اسد)
v تجلیل از خانواده شهدا
v دعای فرج-پذیرایی
فعالیتهای انجام شده:
Ø تهیه بروشور
Ø چاپ بنر
Ø تهیه و تنظیم دعوتنامه
Ø تهیه و تنظیم لوح تقدیر
Ø دعوت از موسس و امام جمعه محترم شهرستان
Ø دعوت از روسای ادارات شهرستان
Ø دعوت از فرمانده سپاه پاسداران و نماینده ولی فقیه در سپاه
Ø دعوت از دانش آموختگان و خانواده های شهدای طلاب
امام جمعه محترم شهرستان حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا باوقار در افتتاحیه حوزه علمیه فاطمیه سلام ا… علیها:مجموع علوم بشری که برای انسان رشد آور و کمال آور است در چهار کلمه جمع شده: خداشناسی، خودشناسی، وظیفه شناسی و انحراف شناسی است .
به گزارش فهیمه قشمشمی – معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علميه فاطمیه س شهرستان مشکین شهر، مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید با حضور مدیریت استانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا کاظمی، امام جمعه محترم شهرستان حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا باوقار، نماینده ولی فقیه در سپاه حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا رضایی و اساتید محترم حوزه برگزار شد.
در این مراسم ابتدا حجت الاسلام والمسلمین باوقار بعد از خیر مقدم گویی به میهمانان بیان کرد: هدف از علم آموزی، کسب معرفت، عبودیت و بندگی و رسیدن به مقام قرب الهی است.
آقای باوقار افزود: با توجه به فرمایش امام صادق علیه السلام مجموع علوم بشری که برای انسان رشد آور و کمال آور است در چهار کلمه جمع شده: خداشناسی، خودشناسی، وظیفه شناسی و انحراف شناسی است .
حجت الاسلام والمسلمین آقای کاظمی سخنران بعدی بود که با تبریک سال تحصیلی جدید و تسلیت بمناسبت ماه محرم به ایراد سخن پرداخت.
آقای کاظمی افزود: طلاب باید روحیه جمعی را در خود اساسی کنند و در سایه آن کار فرهنگی را پیش ببرند که این از توصیه های جدی مقام معظم رهبری است.
وی با توجه به هفته دفاع مقدس خاطرنشان کرد: با روحیه جمعی و کاری سازمانی بود که حماسه ای بنام دفاع مقدس ماندگار شد.
وی اضافه کرد: با اتحاد است که حوزه به بزرگترین و بهترین مراحل معنوی خواهد رسید و وظیفه ما در این ورطه از زمان پیروی از فرمایش آتش به اختیار رهبری است تا با کارهای سازمان یافته فرهنگی جهادگونه عمل کنیم.
سخنران سوم این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مکّی سردار جانباز هفت سال دفاع مقدس بود که با بیان رشادت ها و خاطرات جنگ برنامه را ب پایان رساندند.
مداحی حجت الاسلام والمسلمین فتح اللهی در مراسم افتتاحیه پایان بخش این مراسم بود.
سین برنامه های اجراشده در مراسم افتتاحیه:
v تنظیم دعوتنامه
v قرائت قرآن
v سرود ملی
v سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا باوقار
v خیرمقدم گویی مدیر حوزه علمیه فاطمیه سلام الله علیها
v پخش کلیپ با عنوان کلام مهر( نقش بی بدیل زن) و زی طلبگی از کلام رهبری
v سخنرانی سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا کاظمی
v سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا مکّی
v مداحی
v قرائت دعای فرج
v پذیرایی
v برپایی نمایشگاه با موضوع فعالیتهای علمی فرهنگی حوزه علمیه فاطمیه سلام الله علیها مشکین شهر
قدردانی از خدا
شکر و سپاس الهی نسبت به عبادت بنده، همان مهر قبول اوست
ارزش هر طاعت به مقبولیت آن است، تا روزه ما پذیرفته نشود اثرگذار نخواهد بود.
سی روز روزه گرفتیم و امروز از خدا میخواهیم روزه مان را مقرون به شکر و قبول قرار دهد، آن گونه که او و رسولش از آن راضی باشند.
امام علی علیه السلام:
این عید است که خداوند، روزه اور ا پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است و هر روزی که در آن، خدا معصیت نشود، آن روز عید است.
نهج البلاغه428
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَى القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین.
خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه و پاكم نما در آن از عیبها وآزمایش كن دلم را در آن به پرهیزكارى دلها اى چشم پوش لغزشهاى گناهكاران.
دهه آخر رمضان را مغتنم شماریم..
آثاری که در این ماه از ناحیۀ خداوند متعال مترتب است، بسیار است اما متأسفانه ما نسبت به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان دچار غفلت هستیم و پس از برگزاری شبهای قدر، گویی اهمیت شبهای پایانی ماه مبارک رمضان در نزد ما کمتر می شود در حالیکه طبق نقلهایی متعدد از ائمه(ع) دهه آخر ماه مبارک رمضان ویژگی های خاصی دارد به گونه ای که پیامبر(ص) این دهه را در مسجد معتکف می شدند؛ پس در این ماه که درهای بهشت باز و درهای جهنم بسته است فرصت را مغتنم بشماریم و بهره خود را از این ماه برای بیمه شدن از شر همه بدی ها و کسب حوائج به بهترین نحو ببریم و از خداوند بخواهیم حاجات ما و دیگران را بدهد چراکه در روایات داریم، دعایی که دیگران در حق ما میکنند مستجاب میشود، امّا معلوم نیست که دعای خودمان مستجاب بشود یا نه.
امشب؛ شب خوبی ها، نیکی ها، زیبایی ها و شب راز و نیازاست. شبی که ملائک به بزرگی آن به زمین می آیند تا چشمان خسته و خیس شب زنده داران را با گلاب بهشتی بشویند. آنان می آیند تا غبار خطا و گناه را با عطر فردوس از دل ها بزدایند.
شب قدر به سبب نزول قرآن، شبی شکوهمند است، شبی که والاترین و پربرکت ترین شب های سال به شمار می رود، شبی که پیامبر خدا(ص) آن را ستوده و درباره آن فرموده است: “ماه رمضان، سرور ماه ها و شب قدر، سرور شب هاست.”
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم مؤمن و خداجوی، و توفیق درک فیوضات بیکران شبهای قدر از خداوند تبارک و تعالی برای تمام شیعیان و مسلمانان ،
ایام مصیبت شهادت امام اول شیعیان و پیشوای عدالتخواهان جهان حضرت علی علیهالسلام را به محضر امام عصر عجلالله تعالی فرجه الشریف، مقام معظم رهبری و کل عالم هستی تسلیت و تعزیت میگوییم.
امشب از فرق علی(ع) کعبه پلی زد به بهشت
چ مراعات نظیری ست؛
علی،
کعبه،
بهشت…
ایام ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام تسلیت باد.
اعمال شب های قدر
شب قدر، شبی است که در تمام سال هیچ شبی به فضیلت آن نمی رسد و عمل در شب قدر بهتراز عمل در هزار ماه است.
در شب قدر برنامه های یک سال هر کس مقدر می گردد . درشب قدر ملائکه و روح که اعظم ملائکه است به اذن پروردگار، خدمت امام زمان علیه السلام مشرف می شوند و مقدرات هر کس را به امام عرضه می دارند.
اعمال شب قدر به دو گونه اعمال مشترک و اعمال مخصوص تقسیم می شود.
اعمال مشترک شب های قدر
1- مقارن غروب آفتاب شب قدر غسل شود.
2- در شب قدر دورکعت نماز اقامه شود، در هر رکعت بعد از حمد ، هفت مرتبه سوره توحید خوانده شود. بعد از نماز هفتاد بارذکر ” استغفرالله و اتوب الیه” گفته شود.
3- قرآن به سرگرفتن در شب قدر و خدا را به چهارده مصوم سوگند دادن .
4- خواندن زیارت امام حسین علیه السلام در شب قدر.
5- احیای این شبها.
6- یکی دیگر از اعمال شب قدر اقامه صد رکعت نماز به صورت دورکعتی وافضل آن است که درهر رکعت بعد از حمد ، ده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
7- یکی دیگر از اعمال شب قدر خواندن دعایی از امام زین العابدین علیه السلام که درمفاتیح الجنان آمده است.اللهم انی امسیت لک عبداً…
8- قرائت دعای جوشن کبیر در شب قدر.
9- طلب آمرزش از خدای متعال . و در خواست از خدا جهت نیازهای دنیا و آخرت.
10- ذکر گفتن و صلوات بر محمد وآل محمد علیهم السلام.
اعمال مخصوص شب نوزدهم
1- صد بار ذکر ” استغفرالله ربی واتوب الیه “.
2- صد بار ذکر ” اللهم العن قتلة امیرالمومنین”
3- دعای اللهم اجعل فیما تقضی و تقدر من الامر المحتوم …
اعمال مخصوص شب بیست و یکم
1- دعای اللهم صل علی محمد وال محمد و اقسم لی حلما یسد عنی باب الجهل … .
2- لعن بر قاتل امیرالمومنین.
3- زیارت حضرت علی علیه السلام.
اعمال مخصوص شب بیست و سوم
1- تلاوت سوره های عنکوبت و روم که امام صادق علیه السلام فرمود: که تلاوت کنند که این دو سوره دراین شب از اهل بهشت است.
2- قرائت سوره های … .
3- هزار مرتبه سوره قدر.
4- خواندن و تکرار دعای اللهم کن لولیک حجة ابن الحسن … .
5- دعای اللهم امددلی فی عمری واوسع لی فی رزقی … .
6- تلاوت قرآن کریم به هر مقدار که توانستی .
7- دعاوی ” یا باطنا فی ظهوره و یا ظاهراً فی بطونه… .
منبع: khabaronline.ir
شب قدر، یکی از زمانهای مهمی است که در قرآن بسیار مورد تأکید قرار گرفته و مقام و جایگاه والایی برای آن گفته شده است. در سوره قدر، علت اهمیت و جایگاه ویژه این شب، نزول قرآن[1] و نزول فرشتگان،[2] بیان شده است. قرآن این شب را سر تا سر مملوّ از سلامت معرفی کرده است.[3] همچنین در این شب، سرنوشت انسانها تعیین میشود.[4] به جهت تعیین سرنوشت انسانها در این شب و وجود خیرات و برکات فراوانی که بیارتباط با نزول فرشتگان و روح نیست، احیای این شب و بیدار ماندن و انجام عبادات مورد سفارش قرار گرفته است. نقل شده است: «پیامبر گرامی اسلام(ص) شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، خانواده خود را از خواب بیدار میکرد و بر صورت کسانی که خواب بودند آب میپاشاند». در احوال حضرت فاطمه زهرا(س) نیز نقل شده است: «ایشان نمیگذاشت کسی در این شب بخوابد. او به همین مقصود، به خانواده خود غذای کم میداد و از روز قبل آن، خود را برای آن شب آماده میکرد و میفرمود: محروم و بیبهره کسی است که از خیر و برکت این شب محروم بماند».[5]
با توجه به آیات قرآن و روایاتی که درباره شب قدر وارد شده، چنین به دست میآید که نزول فرشتگان و روح، در شب قدر هر سال اتفاق میافتد. در این شب، امور مربوط به یک سال آینده، توسط فرشتگان در زمان پیامبر بر خود ایشان و بعد او بر جانشینان بر حقش که حضرت علی(ع) و یازده فرزند معصوم او است نازل شده و اکنون نیز بر امام زمان(ع) نازل میشود.[6]
بنابراین، شهادت امام علی(ع) در یکی از شبهای قدر، علت احیای این شب نیست، هر چند که وقوع این حادثه در شب قدر، بر اهمیت این شب افزوده است.
شهید مطهری درباره علت به شهادت رساندن امام علی(ع) در شبهای قدر میگوید: «ابن ملجم یکى از آن نه نفر زُهّاد و خشکه مقدسهاست که میروند در مکه و آن پیمان معروف را میبندند و میگویند همه فتنهها در دنیاى اسلام معلول سه نفر است: على، معاویه و عمرو عاص. ابن ملجم نامزد میشود که بیاید على(ع) را بکشد. قرارشان کِى است؟ شب نوزدهم ماه رمضان. چرا این شب را قرار گذاشته بودند؟ نادانى را ببین! اینها شب نوزدهم ماه رمضان را قرار گذاشتند، گفتند چون این عمل ما یک عبادت بزرگ است، آنرا در شب قدر انجام بدهیم که ثوابش بیشتر باشد».[7]
[1]. قدر، 1.
[2]. قدر، 4.
[3]. قدر، 5.
[4]. دخان، 4.
[5]. ابن حیون مغربی، نعمان بن محمد، دعائم الإسلام و ذکر الحلال و الحرام و القضایا و الأحکام، ج 1، ص 282، قم، مؤسسة آل البیت(ع)، چاپ دوم، 1385ق.
[6]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 1، ص 247، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[7]. مطهری، مرتضی، مجموعه آثار، ج 16، ص 612، تهران، صدرا.
مهمترین برنامه ای که قرآن و احادیث به ما معرفی می کنند تقوای الهی است(1)
تقوا دارای مراتب و مراحلی است:
مرحله اول تقوا ترک محرمات و عمل به واجبات است.حضرت امیرمومنان علی(علیه السلام) فرمودند: المتّقی مَنِ اتّقی الذُّنوب(2) با تقوا کسی است که از گناه پرهیز کند وحضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند: إعمِل بِفَرائِضِ اللهِ تَکُن أتقی النّاس به واجبات الهی عمل کن تا با تقواترین مردم باشی که این مرتبه اول که مرحله عمل می باشد. (3)
حضرت آیت الله مجتهدی(رحمه الله) می فرمودند: وقتی که ما در قم طلبه بودیم هر شب موقع خواب از رساله مراجع تقلید مسأله می خواندیم و با احکام فقهی و نظرات مراجع و دستورات اسلام آشنا می شدیم بعد می خوابیدیم اما الان مردم یا توضیح المسائل در منزل ندارند یا اگر دارند حال مراجعه کردن ندارند و اگر به مشکلی و یا مسأله ای برخورد کردند از یکی از روحانیون می پرسند و چون همه روحانیون مجتهد نیستند لذا هرکدام از آن بزرگواران نظر مرجع تقلید خودش را بیان می کند و کمتر روحانی یافت می شود که نظرات همه مراجع تقلید را بداند و در مسأله مورد نظر فتوای همان مرجع را بگوید و حتی بعضی پا فراتر گذاشته اند یعنی مرجع مشخص نکرده اند، یا می گویند باقی هستیم، اگر باقی بر تقلید از مرجع میت هستند باید به اجازه یکی از مراجع زنده فعلی باشد.
مرحله دوم تقوا به جا آوردن مستحبات و ترک مکروهات است.
حضرت آیت الله مجتهدی(رحمه الله) در این زمینه می فرمودند: علماء باید مستحبات را برای خود واجب بدانند و مکروهات را حرام. شما طلاب به مستحبات خیلی اهمیت بدهید.
همچنین ایشان می فرمودند: استاد ما حاج شیخ علی اکبر برهان خیلی در مستحبات و مکروهات دقیق بودند لذا ما جرأت نداشتیم نزد ایشان این موارد را رعایت نکنیم، استاد ما حتی نسبت به بعضی موارد هم مخالف بودند، مثل آجیل و تخمه و چای و غیره و ما نزد ایشان جرأت چای خوردن هم نداشتیم.
مطلبی که در مستحبات مهم است این است که حضرت علی(علیه السلام) فرمودند: إذا أضَرَّتِ النَّوافِلِ بِالفَرائِض فَارفُضوها اگر مستحبات به واجبات ضرر زد مستحبات را رها کنید(4) و مطلب دیگر اینکه حضرت فرمودند: إنّ لِلقُلوبِ إقبالاً و إدبارا فَإذا أقبَلَت فَاحمِلوها عَلی النَّوافِلِ و إذا أدبَرَت فَاقتَصِرُوا بِها عَلَی الفَرائِض برای قلبها روی کردن(حالت میل و رغبت) و پشت کردن(بی میلی و بی رغبتی) است هنگامی که این قلبها میل داشت آنها را به انجام مستحبات وادارید و هرگاه قلبتان میل و رغبت نداشت به واجبات اکتفا کنید(5)
مطلب مهم دیگر دائمی بودن است، حضرت علی(ع) فرمودند: قلیلٌ یَدُومُ خیرٌ مِن کثیرٍ مُنقطع کار کم و همیشگی بهتر از کار زیادی است که انسان را خسته کند و پیوستگی و دوام نداشته باشد(6) این حدیث فقط درباره مستحبات نیست بلکه در تمام امور به کار می آید.
مرحله سوم تقوا این است که انسان مباح هم انجام ندهد. یعنی در هنگام خوردن و آشامیدن و خوابیدن و غیره که از افعال مباح هستند ، صرفاً جهت سیرشدن غذا نخورد بلکه نیت کند با سیرشدن می توانم نیرو کافی به دست بیاورم و واجبات و عبادات را انجام دهم و بتوانم بهتر درس بخوانم و بهتر به اجتماع و اسلام خدمت کنم، اینجاست که ضمن برطرف شدن گرسنگی یا تشنگی، خداوند برای او عبادت هم می نویسد چرا که رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند: إنّما الأعمالُ بِالنّیات(7) و همچنین فرمودند: یُبعَثُ النّاسُ عَلی نیّاتِهِم یعنی مردم در روز قیامت بر طبق نیت هایشان مبعوث می شوند(8)
————————————————————————-
پی نوشت:
(1)إنّ أکرمکم عندالله أتقاکم (سوره حجرات آیه 13)
(2)غررالحکم ص 87
(3) بحار الانوار ج71 ص196
(4)غرر الحکم ص311
(5)غرالحکم ص251
(6)غررالحکم ص534
(7) بحار ج76 ص212 و میزان الحکمه ج13 حدیث6570
(8) میزان الحکمه ج13 حدیث6562
حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: «إعلم إن لم تردع نفسک عن کثیرٍ مما تحب مخافةَ مکروهٍ سَمَت بک الأهواءٌ إلی کثیرٍ من الضّررِ فکن لنفسک مانعاً رادعاً» (1) بدان اگر نفست را از خیلی چیزهایی که دوست دارد باز نداری، این نفس خیلی به تو ضرر می رساند پس مانع و رادع نفست باش.
حضرت آیة الله مجتهدی(رحمت خدا بر ایشان باد) می فرمایند: وقتی کلاس سوم ابتدایی بودیم، معلمی داشتیم که به ما می گفت: هرچه نفست می گوید بر خلاف آن عمل کن، اگر امروز بستنی می خواهد برو فالوده بخور، اگر شیرموز می خواهد برو آب هویچ بخور و همین گونه هر چه نفس گفت بر خلاف آن عمل کن تا بر نفس غلبه کنی.
البته باید جهاد با نفس دائمی باشد، حضرت امیرمومنان علی(علیه السلام) فرمودند: إملکوا أنفسکم بدوامِ جهادها(2) به وسیله دائمی بودن جهاد با نفس و مبارزه با آن مالک نفس خود شوید، و در حدیث دیگر فرمودند: إذا صَعُبَت علیک نفسک فاصعب لها تذلُّ لک(3) اگر نفس بر تو سخت گرفت تو نیز بر او سخت بگیر تا ذلیل و مطیع تو شود.
———————————————-
(1) نهج البلاغه نامه 56
(2) غررالحکم ص 131
(3) غررالحکم ص 319
به گزارش وحیده احمدپور – معاون پژوهش حوزه علمیه فاطمیه (سلام ا… علیها) مشگین شهر، کرسی آزاداندیشی با عنوان «راهکارهای قرآنی مبارزه با افکار و رفتار خرافی» در حوزه علمیه فاطمیه (سلام ا… علیها) تشکیل شد. این کرسی با حضور اساتید برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدضیاءالدین علیانسب استاد داور؛ حجت الاسلام و المسلمین صادق جهانگیری به ارائه کننده و حجت الاسلام و المسلمین مهدی عظیمی منتقد بحث بودند
برخی مباحث ارائه کننده عبارت بودند از:
1- قرآن راهکارهایی برای مقابله با افکار و رفتارهای خرافی دارد؛
2- یکی از راهکارها، تفکر و تدبر در عقاید؛ چراکه ریشه¬ی خرافات، جهل است؛
3- آزادی اندیشه؛
4- اهتمام به علم و دانش برای جلوگیری از شیوع خرافات در جامعه
5- بهره¬گیری از منابع گوناگون معرفتی؛
6- …
به گزارش وحیده احمدپور – معاون پژوهش حوزه علمیه فاطمیه (سلام ا… علیها) مشگین شهر، جهت مهارت¬افزایی اساتید راهنما در رابطه با امر راهنمایی طلاب جهت تدوین پایان نامه کارگاهی با عنوان «مهارت¬افزایی اساتید راهنما» با حضور استاد گرانقدر حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید ضیاءالدین علیانسب با حضور اساتید راهنمایی برادران و خواهران حوزه¬های علمیه مشگین شهر برگزار شد که در این کارگاه به موارد زیر پرداخته شد:
1- اینکه به طلبه پایان نامه نویس باید راه را نشان داد و راهکارهای چگونگی تدوین پایان نامه را بیان کرد؛
2- از ایثار بی مورد در امر نوشتن پایان نامه خودداری کرد؛
3- پایان نامه مربوط به زحمات خود طلبه هست و استاد فقط در نقش راهنما هست؛ نباید مطالب آماده را در اختیار پایان نامه نویس قرار داد؛
در مورد چگونگی طرح نامه نویسی نیز مواردی که باید در طرح نوشتن رعایت گردد را بیان فرمودند. به عنوان مثال:
1- دقت در انتخاب موضوع یا مساله ای که در حین تدوین پایان نامه باید به آن پاسخ داده شود.
2- عنوان پایان نامه باید محدود و جزیی باشد؛
3- مطالب باید نشان دهنده ی راهکار یا جوابگوی نیازهای فرد و جامعه باشد
جود و بخشش و انفاق از خصلتهای والای انسانی است که مطلوب همه انسانها و موجب ایجاد الفت و همدلی در میان آنها میشود. امامان معصوم(ع) جملگی در کنار سایر خصلتهای اخلاقی و انسانی که داشتند به جود و بخشندگی نیز معروف بودند که امام حسن(ع) در میان آن بزرگواران از این حیث از برجستگی و عظمت خاصی برخوردار است. این عید فرخنده در ماه مبارك رمضان فرصت گرانقدری برای ترویج فرهنگ الهی اكرام و مشاركت بیشتر نیكوكاران در امور خیریه و كمك به نیازمندان است.
حوزه علمیه فاطمیه سلام الله علیها مشکین شهر ضمن تبریك میلاد امام حسن مجتبی (ع) و گرامیداشت روز اکرام و دعوت از عموم عزیزان برای شرکت در طرح اکرام ایتام، با قبول سرپرستی دو یتیم با مشارکت طلاب و همچنین با اهداء کالاهای ارزاق توسط طلاب در این کار خداپسندانه سهیم شد.
امید است مورد قبول حضرت احدیت و ذخیره ای برای جهان ابدی واقع شود.
الهی آمین
تأملي در يك سخـــن امام حسن مجتبی سلام الله علیها
***********************
«إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهرَ رَمَضانَ مِضمارا لِخَلقِهِ فيَستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلي مَرضاتِهِ، فسَبَقَ قَومٌ فَفازوا، و قَصَّرَ آخَرونَ فخابوا؛ خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقه خلق خود قرار داد تا به سبب طاعت او به سوي خشنوديش از يكديگر سبقت گيرند. پس، گروهي پيشي گرفتند و كامياب شدند و گروهي عقب ماندند و ناكام گرديدند» (محمدي ريشهري، 1377، 8 : ح 14722 : 290)
در اين سخن حضرت نكتههاي وجود دارد كه اندكي در آن مكث ميكنيم:
• انسانها با رقابت خو گرفتهاند و دوست دارند گوي سبقت را از ديگران بربايند. خداوند به اين نياز انسان با جهتدهي معنوي آن پاسخ گفته است.
• همانگونه كه در مسائل مادي، مانند افزايش ثروت، آسايش، دسترسي به امكانات و مانند آن تلاش صورت ميگيرد، در مسائل مرتبط با دين نيز نيازمند تلاش جانانه هستيم.
• هر كس به اندازه همت خود برخوردار خواهد شد. زماني كه فرصتي فراهم ميشود، همه در دست يافتن به نتايج بالا مشتركاند، ولي به يك اندازه برخوردار نميشوند؛ چون سطح تلاش آدميان با هم تفاوت دارد.
• مسير ارزشها، مسير درجهبندي شدهاي است و ميتوان در همه آنها رتبههاي بالاتري را از آنِ خود كرد. همه در مسير ماه رمضان قرار ميگيرند، ولي درجه رشد هر فرد در هر يك از ماههاي رمضان عمرش با فرد ديگر، و حتي با خودش در مقايسه با سالهاي قبل و بعد از آن ميتواند متفاوت باشد. پس هيچ ماه رمضاني شبيه آن ديگري نيست و هر سال فرصت تازهاي است كه ميتواند كاملاً با پيش از آن متفاوت باشد.
• بايد گاه از رقابتهاي دنيايي كه سراسر اضطراب و ناآرامي است، به سوي رقابتهايي از جنسي ديگر حركت كنيم تا از قيد و بند تلاشهاي يكسان رها شويم و روح را در آسمان بزرگ معنويت پرواز دهيم
• اگر لذت تجربههاي معنوي را نچشيم، ممكن است به سوي لذتهاي معنوي بدلي، مانند آنچه در جامعه اتفاق ميافتد حركت كنيم. پس گرايش به عرفانهاي كاذب، محصول غفلت از اصالتهاي معنوي است.
• يكي از منابع آرامش و لذت آدمها، وقتي است كه به خود اختصاص ميدهند. بخشي از اين زمان ميتواند در كسب موقعيت معنوي بهتر هزينه شود كه سودآوري رواني خود را خواهد داشت و انسان را از رنج غفلت به گنج بيداري و حركت سوق ميدهد و رضايت خاطر بيشتري براي او فراهم ميكند.
• ماه رمضان را با ديگر ماهها متفاوت بشماريم و در آن بيشترين همت را به سمت كاركرد مذهبي و توجه به داشتههاي معنوي خويش بگماريم تا تعادل ميان عملكرد مادي و معنوي در ما پديد آيد.
• رضايت، احساسي سرشار از لذت و آرامش است. زماني كه از زندگي، دستاوردها، موفقيتها و اطرافيان خود احساس رضايت كنيم، آرامش بيشتري را تجربه خواهيم كرد و آنگاه كه در اثر ويروس مقايسه، ايدئالگرايي و نديدن خود دچار نارضايتي ميشويم، به بهداشت روان خود آسيب خواهيم زد. بخش زيادي از احساس رضايت، در نگرش و نگاه ما ريشه دارد. با كنار زدن ذهنيتهاي منفي ميتوان نگاهي زلال و زندگيآفرين داشت.
در رهنمودهاي ديني، سفارشهاي زيبايي براي توليد احساس رضايت آمده است.
براي مثال، از ما خواسته شده در داشتههاي مادي، پايينتر از خود را معيار قرار دهيم تا احساس موفقيت را تجربه كنيم. همچنين توصيه به شكرگزاري، فني است كه ما را متوجه موهبتها ميكند و تمرين تشكر از خداوند و هر كس كه لطفي در حق ما كرده است، در واقع نگاهي واقعي به دستاوردهاست. در سفارشي ديگر از ما خواسته شده در برابر آنچه از دست دادهايم، تأسف بيهوده نخوريم و براي به دست آوردن، به اندازه كافي بكوشيم.
در نگاه توحيدي نيز، رضايت، از سپردن خود به خداوند پديد ميآيد و راضي بودن به آنچه روزي و قسمت ما شده، نيازمند تمرين و تكرار است. اگر قرار است خود را با ديگران مقايسه كنيم، آن را در مسير معنوي جهت دهيم، نه مادي.
***********************
و اینــک!
و اینک! ما مدعیان پپروی از مکتب پر افتخارشان، در مقام عمل نیز باید اثبات کنیم و با سوال از خود، آیا ما پیرو واقعی هستیم؟ آیا کریم و سخاوت مندیم؟! آیا بخششی داریم؟ اگر می بخشیم بدون منت است؟ آیا شادی خود را با مستحقان و فقرا تقسیم می کنیم؟
پیامبــر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم در روایتــی فرمودند:
«حسن منّی و انا منهُ، احبَّ اللّهُ مَن احبّهُ…؛
حسن از من است و من از حسن؛ کسی را که مــن دوســت دارم خــدا نیز دوســت دارد.»
سحـر است. ستــاره ها از مناجات سحـرگاه پــر می شوند و بـرای روزه ای دیگر، رو به سوی قبله نیـت می کنند.
همیــن که ماه با تمام چهره خویش، نورش را بر سفره های روزه خواه می گستــرد،
همیــن که نسیم، نزدیک شدن هنگامه اذان را در گوش بیداران رمضان ندا می دهد،
تــو مثـل خورشیــد نخستیـــن بــار، طلوع می کنی و هستی، دل خــوش می شـــود به دیــدار کسی که آبــروی تمــام سفـــره های اکرام و گشــاده دستــی های انفــاق است.
سلام بر لحظه هایی که تـــو را آوردند!
سلام بر رسول اللّه که میلاد تو را به درگاه پروردگار، تسبیح گفت و نام یگانه ات را از دست جبرئیل گرفت و در گوش عصمتت زمزمه کرد!
سلام بر لبخنـــد ســرافراز علی علیه السلام ، که در طلوع تـــو اتفاق افتــاد!
سلام بر اقیانــوس کرامت و سخاوتی که از دامان «کوثـر» و «ابوتــراب» برخاست.
**********************
دومین اختر آسمان فروز تشیّــع و کریـــم تـــرین نخلِ بوستـــانِ اهل البیت(ع)، انعکاس زیبایی اش بر آسمان تابیــده می شـــود و در شب نیمـــه ماه رمضـــان که بهتــرین ماه های خـــداست خانه امیرالمؤمنین و فاطمه علیهماالسلام میـــزبان قـــدوم مــولود مبارکی می شود که شــادی را با خـــود به خانه وحـــی می آورد.
**********************
پـرتــوهـــایـــی از کلام نــورانــی امــــام:
قیل له علیه السلام: فما الحلم؟ قال علیه السلام: کظم الغیظ و ملک النفس.
از حضرت امام حسن علیه السلام پرسیده شد که بردباری یعنی چه؟ فرمودند: بردباری عبارت از فرو بردن خشم و اختیار خودداشتن است.
قیل له علیه السلام: فما الشرف؟ قال علیه السلام: اصطناع العشیرة؟وحمل الجریرة.
از حضرت پرسیده شده بزرگواری چیست؟ فرمودند: احسان به قبیله و تبار و تحمل خسارت و جرم آنها.
قیل له علیه السلام: فما المروة؟ قال علیه السلام: حفظ الدین، و اعزازالنفس، ولین الکنف، و تعهد الصنیعة، و اداء الحقوق،والتحبب الی الناس.
از امام علیه السلام پرسیده شد که جوانمردی یعنی چه؟ فرمودند: جوانمردی عبارت است از حراست دین، و عزت نفس، و بانرمش برخورد نمودن و بررسی عملکرد خویش، و پرداخت حقوق و دوستی نمودن با مردم.
قیل له علیه السلام: فما الکرم؟ قال علیه السلام: الابتداء بالعطیة قبل المسئلة و اطعام الطعام فی المحل.
از امام حسن علیه السلام معنای کرامت و بزرگ منشی را پرسیدند؟فرمودند: بخشش پیش از خواهش و اطعام در هنگام قحطی.
***********************
از خــداونــد متعال خواستــاریـــم به یمــن قـــدوم مبـــارک امام حســن(ع)، در این ایــام پـــر از فیض و بــرکت، به همـــه ما توانایی و لیاقت دستگیـــری از مستمنـــدان و نیازمنــدان عطا فرماید و در قیامت و صحرای حشر و حساب و کتاب، در سفره حضرتشان میهمان باشیم و کریم اهل بیت، امام حسن علیه السلام شادی بخش دلهامان باشند.
امین یا رب العالمین
***********************
خجسته سالروز ميلاد با سعادت دومين ستاره آسمان ولايت و امامت، کریم اهل بیت ع عصمت و طهارت ، حضرت امام حسن مجتبی (ع)، بر تمامي شيعيان جهان مبارک باد.
روستای احمد بیگلو
آغاز طرح اردوی جهادی حوزه علمیه فاطمیه مشکین شهر
طرح اردوی جهادی در مناطق محروم:
این طرح توسط 25نفر از طلاب فارغ التحصیل و جاری اجرا می شود..
برنامه های معین شده در این اردو:
- برگزاری کلاس روخوانی روانخوانی
- برگزاری کلاس خیاطی
- برگزاری کلاس نقاشی
- برگزاری کلاس احکام
- بازدید از خانواده های بی بضاعت و کمک رسانی به آنها، با تهیه لباس –تهیه خوراکی- تهیه وجه نقدی
- آموزش مهارتهای خانه داری
- آموزش مباحث اخلاقی
دزد روزه دار
:عارفی می گوید
بعد این که دزدان غافله ما را غارت کردند نشستند و مشغول خوردن غذا شدند
یکی از آن ها را دیدم که چیزی نمی خورد. به او گفتم : چرا با آن ها غذا نمی خوری؟
.گفت: امروز روزه ام
!!!گفتم: دزدی و روزه گرفتن، عجب است
گفت: ای مرد! این راه صلح است که با خدای خود واگذاشته ام. شاید روزی سبب شود و با او آشنا شوم
آن عارف می گوید: سال دیگر او را در مسجد الحرام دیدم که طواف می کند و آثار توبه از وی مشاهده کردم، رو به من کرد و گفت: دیدی که آن روزه چگونه مرا با خدا آشنا کرد
. میزبان، خداوند و مهمانان را شخصاً دعوت کرده است.
2. وسیله ی پذیرایی، شب قدر، نزول قرآن، فرود آمدن فرشتگان، استجابت دعا، لطافت روح، و دوری از دوزخ است.
3. زمان پذیرایی، ماه رمضان است که به گفته ی روایات، اوّل آن رحمت، وسط آن مغفرت و آخر آن پاداش است.
4. چگونگی پذیرایی، شب قدر به گونه ای است که در آن نیاز یک سال مهمانان تأمین می شود و زمین با نزول فرشتگان در شب قدر مزیّن می گردد.
5. غذای این ماه، غذای روح است که برای رشد معنوی لازم است، نه غذای جسم. لطف غذای این مهمانی، آیات قرآن است که تلاوت یک آیه ی آن در ماه رمضان، همچون تلاوت تمام قرآن در ماه های دیگر است.
این مهمانی، هیچ گونه همخوانی و شباهتی با مهمانی های دنیوی ندارد.
خداوندِ عالِم و غنی و خالق و باقی و عزیز و جلیل، میزبان انسان های جاهل و فقیر و فانی و مخلوق و ذلیل می شود و می گوید: «من دعایتان را مستجاب می کنم و برای هر نفسی که در ماه رمضان می کشید، پاداش تسبیحی عطا می کنم».
ماه رمضان
[thumbnail:28972:medium:left]
آخرین نظرات